Weather Icon

Ανάγκη διεύρυνσης του σχήματος της G8 «βλέπει» η Ανγκελα Μέρκελ

Ανάγκη διεύρυνσης του σχήματος της G8 «βλέπει» η Ανγκελα Μέρκελ

Την ανάγκη να διευρυνθεί το σχήμα της G8 εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στο Μπουντεστάγκ ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 8-10 Ιουλίου στη Λ’Ακουιλα.

Η κ.Μέρκελ δήλωσε ότι είναι εμφανές πως το υπάρχον σχήμα της Ομάδας των Οκτώ πρέπει να διευρυνθεί. «Η Σύνοδος Κορυφής της Λ’Ακουιλα θα καταστήσει σαφές ότι το υπάρχον σχήμα της G8 δεν είναι πλεόν αρκετό», τόνισε.

Εξέφρασε επίσης την πρόθεση της Γερμανίας να ασκήσει πιέσεις κατά την Σύνοδο Κορυφής τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να συμφωνήσουν σε μία νέα παγκόσμια οικονομική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθεί η φετική οικονομική κρίση.

Στην ομιλία της προς τη γερμανική βουλή, η γερμανίδα καγκελάριος έθιξε και το ζήτημα του Ιράν, κάνοντας λόγο για «συγκλονιστικές εξελίξεις» και δήλωσε ότι επιθυμεί οι ηγέτες των κρατών της G8 να στείλουν ένα ισχυρό, ενωμένο μήνυμα στην Τεχεράνη.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube