Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Ιουλίου 2009

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία


Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από τη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ταύτισε την ευρωπαϊκή προοπτική, την οποία η χώρα μας στηρίζει, με το σεβασμό και την υλοποίηση συμφωνιών, που έχει υπογράψει και μεταξύ αυτών η συμφωνία επανεισδοχής λαθρομεταναστών.

Το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Θαπατέρο, τη Δευτέρα στη Μαδρίτη, ενώ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομικής κρίσης, καθώς και οι διμερείς σχέσεις.

Ο Κ. Καραμανλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ότι ο στόχος δεν είναι τα εισπρακτικά μέτρα, αλλά οι διαρθρωτικές αλλαγές. «Αυτό προσπαθούμε και αυτό θα κάνουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Προηγήθηκαν συναντήσεις του κ. Καραμανλή με τον αρχηγό της ισπανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι.
athina984

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube