Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Ιουλίου 2009

Τί συμβαίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια;

Τί συμβαίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια;


Σχόλιο φίλου του ιστολογίου, με αφορμή ανάρτηση του άρθρου της εφημερίδας ΑΥΓΗ, “Οι “ξενοσυνείδητοι” της XVης Μεραρχίας“, του Σπύρου Καράβα, που διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Γράφει ο Κίμων
Οι διαχειριστές του ιστολογίου διερωτώνται γιατί επέλεξε αυτή η στιγμή για να παρουσιασθεί αυτό το κείμενο από τον αριστερό κ. «καθηγητή».
Οι απαντήσεις είναι προφανείς!
Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι η πιο σημαντική αλλά λιγότερο συζητημένη συνισταμένη των αιτίων της σημερινής κατάντιας στον τόπο μας, εκτός από το μεσαιωνικό φεουδαρχικό κατεστημένο βολευτών-βουλευτών, μεγαλοδημοσιογράφων, ¨καλιτεχνών¨και ¨κοσμικών¨που αποβλάκωσαν την Ελληνική κοινωνία, είναι και η αριστερή Πανεπιστημιακή Συντεχνία. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι πανεπιστημιακοί ¨δάσκαλοι¨ είναι αυτοί που από το 1993 και μετά διοικούν την Ελλάδα με το κυρίως κέντρο εξουσίας τα Οικονομικά Πανεπιστήμια. Το βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Νεοφιλελεύθερος Βαρόνος και Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1995-1998 Χριστοδουλάκης, ο. Λομβέρδος, ο Βενιζέλος, είναι Πανεπιστημιακοί «Καθηγητές». Επίσης στενός φίλος του εν λόγω τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ είναι και ο Πανεπιστημιακός «καθηγητής» Αλογοσκούφης, όπως και ο Παυλόπουλος καθώς και πολλά άλλα κυβερνητικά στελέχη. Στην Συντεχνία αυτή μετά την μεταπολίτευση έδωσε πρωτεύοντα ρόλο ο Τσάτσος, αφού της ανεγνώρισε ιδιαίτερα συνταγματικά δικαιώματα όπως η έμμισθη κατοχή και άλλων θέσεων στο δημόσιο πλην της θέσεως του ¨καθηγητού¨ δημιουργώντας μία νέα προνομιακή τάξη στην Ελληνική κοινωνία στην θέση των συνταγματαρχών. Ανάλογο παράδειγμα συνταγματικά κατοχυρωμένης προνομιακής μεταχείρισης σε συντεχνία δεν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συντεχνιακή αυτή τάξη λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών της μεταπολίτευσης ασπάσθηκε την «προοδευτική και δημοκρατική» ιδεολογία αφού η επαγγελματική ανέλιξη στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι ανάλογη του «προοδευτισμού και δημοκρατισμού» του κάθε μέλους της που στην πληοψηφία της ανήκει ιδεολογικά στον SIRIZA. Η συμμαχία της με το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο θα προϋπέγραφε την καταδίκη του Ελληνικού λαού στον πλέον ακραίο σκοταδισμό. Η εισροή των κοινοτικών κονδυλίων στην χώρα με τα διάφορα «Ερευνητικά» προγράμματα και η διαχείριση των κοινοτικών πλαισίων στήριξης δεν άφησε την παρασιτική αυτή τάξη αδιάφορη.
Παχουλοί διπλοί και τριπλοί μισθοί, διορισμοί συγγενικών προσώπων εταιρίες μαϊμούδες, απίθανα ερευνητικά προγράμματα τους άνοιξαν τον δρόμο για τα Tennis club της Εκάλης, ενώ οι βίλες τους συναγωνίζονται στην χλιδή μεσαιωνικά παλάτια. Θυμηθείτε πόσοι πανεπιστημιακοί «δάσκαλοι» είναι σήμερα στην φυλακή για κατάχρηση των ερευνητικών κονδυλίων. Τα διάφορα λοιπόν ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνουν δράσεις που αφορούν και τις μειονότητες. Κάθε λοιπόν ερευνητικό πρόγραμμα μπορεί να έχει προϋπολογισμό της τάξης του 1.5 Εκ. ΕΥΡΩ. Φαντασθήτε λοιπόν τον χειριστή του προγράμματος να διαχειρίζεται τα ποσά αυτά. Όχι μόνο θα συμπαραστέκονται στους λαθρομετανάστες μέσω των Ευρωπαικών προγραμμάτων, αλλά θα εφεύρουν και ανύπαρκτες μειονότητες για την εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανομένων κρατικών οικονομικών προνομίων τους..
Η διεθνής απήχηση τέτοιου είδους «καθηγητών» στον χώρο της επιστήμης τους είναι μηδενική. Άλλωστε στην διεθνή κατάταξη των Πανεπιστημίων ως προς την Αριστεία τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι , πολύ πιο κάτω από τα πανεπιστήμια του Ιράν και του Πακιστάν και για τον λόγο αυτό αρνούνται να αξιολογηθούν όπως πράττουν οι συνάδελφοι τους σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Είναι λοιπόν δυνατόν με αυτή την λοιμική και λιμική αριστερά που παρασιτεί στην Ελλάδα να δούμε ποτέ πρόοδο σε αυτό τον τόπο;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube