Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Ιουλίου 2009

«Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική»

«Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική»

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής μιλάει στα «ΝΕΑ» για την απομάκρυνσή του

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης [email protected]
«Εγώ από την ΕΥΠ δεν παραιτήθηκα. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος με απομάκρυνε, για λόγους που δεν μπορώ να ερμηνεύσω, με μια συμπεριφορά που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζω ως δυσεξήγητη», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρώην πλέον διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής.
Η είδηση της αποπομπής του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο κεντρικό κτίριο της ΕΥΠ στη Λεωφόρο Κατεχάκη και τα σενάρια για τους λόγους που προκάλεσαν την απομάκρυνσή του επικεντρώθηκαν στο υλικό των ακροάσεων που προέκυψαν από τις ηχογραφημένες συνομιλίες των μελών του συνδικάτου του εγκλήματος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε από την αναφορά ονομάτων υπουργών της κυβέρνησης, όπως του κ. Μαρκογιαννάκη και του κ. Καμμένου, στις ηχογραφημένες συνομιλίες, αλλά και επιχειρηματιών που δεν σχετίζονται με την υπόθεση. Κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριζαν την προηγούμενη εβδομάδα πως «κάποιες αναφορές θα μπορούσαν να είχαν απαλειφθεί ή να μη δοθούν ως υλικό της αστυνομικής έρευνας. «Αντί να θριαμβολογούμε για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τόσα στραπάτσα, βρεθήκαμε να απολογούμαστε για τις αναφορές στα πρόσωπα υπουργών μας», λέει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.
«Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική στο υλικό των ακροάσεων», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κοραντής απαντώντας σε όσους υποστήριξαν πως θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι για να «προλάβει την κατάσταση».

Οι απομαγνητοφωνήσεις
«Δεν θα επέτρεπα ποτέ την παραποίηση στοιχείων της δικογραφίας. Φαντάζεστε τι θα γινόταν όταν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια και ένας δικηγόρος αποκαλύψει πως ενώ το ηχογραφημένο υλικό είναι διάρκειας 2 λεπτών, λείπουν 5 δευτερόλεπτα από αυτό; Τι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τότε;», αναφέρει ο κ. Κοραντής, δίνοντας τη δική του απάντηση. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι διάλογοι απομαγνητοφωνήθηκαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έμαθε μόλις 24 ώρες νωρίτερα την εμπλοκή του ονόματός του και της συζύγου του στις συνομιλίες του συνδικάτου.
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της υπηρεσίας στις 22 Νοεμβρίου 2004 από τον Γιώργο Βουλγαράκη, δέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου, αρμόδιου υπουργού για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το τηλεφώνημα τον βρήκε στην παραλία του Ξυλοκάστρου και το ραντεβού κλείστηκε για το γραφείο του κ. Παυλόπουλου στις 10 μ.μ. χθες, στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Ήθελαν τώρα εισαγγελέα»
«Μου ανέφερε πως παύομαι από τη θέση μου. Επικαλέστηκε την ανάγκη να ηγηθεί της υπηρεσίας ένας πρώην δικαστικός και μου ανέφερε τα όσα αναφέρονται στο προεδρικό διάταγμα του 2008 για την τοποθέτηση εισαγγελέα στην υπηρεσία. Του είπα πως αυτό δεν σχετίζεται με την υπόθεση και εν πάση περιπτώσει, αν αυτή ήταν η πρόθεσή του, για ποιο λόγο στις 22 Νοεμβρίου 2008, όταν έληξε η 4ετής μου θητεία στη διοίκηση της ΕΥΠ, ο ίδιος μου την ανανέωσε επ΄ αόριστον;».
«Το δώρο που εισέπραξε ο διοικητής της ΕΥΠ σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της υπηρεσίας ήταν η παύση του», ήταν η φράση που χρησιμοποιούσαν συνεργάτες του και δημοσιοποιούσε την πικρία του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube