Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Ιουλίου 2009

Εννέα προτάσεις για την παράνομη μετανάστευση παρουσίασε η κυβέρνηση στα κόμματα

Εννέα προτάσεις για την παράνομη μετανάστευση παρουσίασε η κυβέρνηση στα κόμματα

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης παρουσίασε στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Χρ.Μαρκογιαννάκης.

Η σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Από τη ΝΔ συμμετείχε ο βουλευτής Δημήτρης Σαπαζιώτης, από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Γιώργος Ντόλιος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Θόδωρος Δρίτσας και από τον ΛΑΟΣ ο πρέσβης Γεώργιος Γεωργίου.

Τα σημεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα, η αξιοποίηση πληροφοριών για τους διακινητές και τη μαζική ροή στα πλαίσια διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, η άσκηση πιέσεων στην Τουρκία, η αξιοποίηση δυνατοτήτων και πόρων μέσω του Frontex για τον έλεγχο των συνόρων, οι συμφωνίες επανεισδοχής με χώρες προέλευσης λαθρομεταναστών, επικοινωνιακή καμπάνια στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στις χώρες προέλευσης, η δημιουργία νέων χώρων κράτησης των προς απέλαση μη νομίμων μεταναστών , η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι έγινε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα των μη νομίμων μεταναστών στη χώρα μας και βεβαίως δεν συμφώνησαν σε όλα οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Ο ίδιος είπε ότι τα μέτρα θα αξιολογηθούν από τα αποτελέσματα που θα έχουν.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για να μειωθεί η εισροή μη νομίμων μεταναστών ιδιαίτερα από τα ανατολικά σύνορα με πιέσεις προς την Τουρκία τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την Ελλάδα.

Τέλος ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι οι συναντήσεις αυτές θα πρέπει να επαναληφθούν και σε αυτό συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube