Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιουλίου 2009

Υποστήριξε ή όχι τις κυπριακές θέσεις ο Αμπάς; Εξηγήσεις ζητά η Τουρκία


Εξηγήσεις ζήτησε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών από την Παλαιστινιακή Αρχή σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Κύπρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια προσέφερε πλήρη υποστήριξη στις κυπριακές θέσεις.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αγκυρα κλήθηκε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών για να ενημερώσει τους υπευθύνους σχετικά με τις δηλώσεις του Παλαιστίνιου Προέδρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αγκυρα Ναμπί Μααρούφ είπε ότι το Κυπριακό δεν συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του με τους Κύπριους αξιωματούχους.

Ο Πρόεδρος Αμπάς είπε στον Πρέσβη Μααρούφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ότι το Κυπριακό δεν συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες. Τα μόνα θέματα που συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο Χριστόφια ήταν η κατάσταση στην Παλαιστίνη, η ειρηνευτική διαδικασία στο Μεσανατολικό και οι διμερείς σχέσεις, φέρεται να είπε ο Πρέσβης Μααρούφ στους υπεύθυνους του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, ο Πρόεδρος Αμπάς είπε στον Πρέσβη Μααρούφ ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα ενημέρωσης δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, αναφέρει η είδηση του τουρκικού πρακτορείου.

Για το θέμα αυτό εκδόθηκε, επίσης, ανακοίνωση από την παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αγκυρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρέσβης Μααρούφ δήλωσε στους εκπροσώπους του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι ο Πρόεδρος Αμπάς δεν εξέφρασε καμία κρίση σχετικά με εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη νήσο.

Ο Παλαιστίνιος Πρέσβης είπε ότι χθεσινά δημοσιεύματα ότι ο Πρόεδρος Αμπάς υποστήριξε τις Κυπριακές θέσεις, είναι απολύτως αναληθή.

iKypros

11/07/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube