Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 11 Ιουλίου 2009

Αμερικανική σύσταση στα Σκόπια για το όνομα

Αμερικανική σύσταση στα Σκόπια για το όνομα

Η ΣYNEPΓAΣIA μεταξύ ΗΠΑ και ΠΓΔΜ, η ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ και το ζήτημα της ονομασίας εξετάσθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης με θέμα «Ευρωπαϊκή Στρατηγική Αναγκαιότητα – Ενέργεια, Επενδύσεις, Ανάπτυξη» που πραγματοποιείται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Yπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, στη συνάντηση σημειώθηκε για μια ακόμη φορά η πρόοδος της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην ΠΓΔΜ, καθώς και η συμβολή της χώρας στις ειρηνευτικές αποστολές, κυρίως στο Αφγανιστάν, και εκφράστηκε η αμοιβαία ικανοποίηση για την εξέλιξη της στρατηγικής συνεργασίας ΠΓΔΜ – ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Στάινμπεργκ σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα δίνει μεγάλη σημασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και κυρίως στην ευρωατλαντική προοπτική της περιοχής και πρόσθεσε ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να εμποδίζουν τον δρόμο αυτής της διαδικασίας.

Ο κ. Στάινμπεργκ επαναβεβαίωσε τη θέση των ΗΠΑ ότι κάθε μια χώρα της περιοχής πρέπει να αξιολογείται σύμφωνα με τις ατομικές της επιδόσεις. Στη συνάντηση επίσης έγινε λόγος και για τις νεότερες εξελίξεις της διαδικασίας επίλυσης των διαφορών σχετικά με το όνομα. Ο κ. Στάινμπεργκ εξέφρασε την επιθυμία «το ζήτημα αυτό να κλείσει με συμβιβαστικό τρόπο, με σκοπό η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όπως και αξίζει» καταλήγει η ανακοίνωση του Yπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
ΕΞΠΡΕΣΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube