Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιουλίου 2009

Ο καυτός Ιούλιος

Ο καυτός Ιούλιος

Φωτογραφία απο την δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 34η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο Ιούλιος είναι καυτός για τη χώρα μας κι αυτό δεν έχει να κάνει με την άνοδο της θερμοκρασίας. Ακόμα και η αποκατάσταση της δημοκρατίας ήταν αποτέλεσμα συμβιβασμού. Η χούντα μετά το πραξικόπημα στην Κύπρο και την τραγωδία που ακολούθησε και ακόμα περιμένει την κάθαρση, συνεπώς συνεχίζεται, έπεσε στα μαλακά και στην αγκαλιά της δεξιάς που την εξέθρεψε και είναι διάχυτη στο σώμα της κοινωνίας μας. Χωρίς τους χουντίσαντες η χούντα δεν μπορούσε να σταθεί. Εχουν περάσει 35 ολόκληρα χρόνια συνεχών διαπραγματεύσεων, υποχωρήσεων και συμβιβασμών. Εχουν γίνει πλέον ξεκάθαρες οι επιδιώξεις της Τουρκίας και τώρα προχωράει πιο πέρα από τα τετελεσμένα.

Ο στρατός κατοχής δεν αναφέρεται καν από τους διάφορους διαμεσολαβητές και οι Εγγλέζοι έχουν αρχίσει τις διαρροές ως να γνωρίζουν τη λύση που θα είναι σε βάρος των Ελληνοκυπρίων και θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις, γι αυτό και δεν θέλουν να γίνει δημοψήφισμα. Η Δημοκρατία της Κύπρου υπονομεύεται με τη σύσκεψη την πενταμερή, που προτείνει η Τουρκία και ο Ταλάτ, που σημαίνει δεν τίθεται καν το πρόβλημα των εγγυήσεων που πρέπει να καταργηθούν και να αποστρατιωτικοποιηθεί το νησί, καθότι είναι πλέον πλήρες μέλος της ενωμένης Ευρώπης, που και αυτή η συμμετοχή στην Ενωση υπονομεύεται.

Μέσα σ’ αυτό το αρνητικό κλίμα το εδαφικό, που είναι και το πιο καυτό και ακανθώδες πρόβλημα, η Τουρκία σπεύδει να το λύσει προκαταβολικά διεκδικώντας τη νομιμοποίηση τη διεθνή αυτού που κατέχει, δηλαδή το 37% με την πράσινη ζώνη και εκβιάζει λέγοντας πως η Μόρφου δεν επιστρέφεται και η Αμμόχωστος έχει λίγο-πολύ και εντέχνως τουρκοποιηθεί, όσο για την Κερύνεια δεν γίνεται λόγος.

Ο,τι έχει χαθεί με πόλεμο, το παίρνεις πίσω με πόλεμο, μας λένε οι διάφοροι δημοσιολογούντες αναλυτές. Συνεπώς ό,τι πάρουμε με το δούναι και λαβείν καλό είναι. Τι μένει λοιπόν να κάνουμε όταν είναι έκδηλη η υποχωρητικότητά μας; Μπορούμε να δείξουμε πως δεν είμαστε δεδομένοι και είμαστε αποφασισμένοι για όλα.

Ο Σημίτης δέχτηκε στη Μαδρίτη πως υπάρχουν θέματα στο Αιγαίο ζωτικού ενδιαφέροντος. Και τώρα η Τουρκία με τις υπερπτήσεις της πάνω από κατοικημένα νησιά μας βάζει εντελώς επιθετικά στο τραπέζι το μοίρασμα του Αιγαίου. Οι γκρίζες ζώνες θα καλύψουν το μισό και θα ακολουθήσει η κυπροποίηση της Θράκης.

Να γίνει ξεκάθαρο και με επιθετικό τρόπο πως για την ανεξαρτησία της χώρας μας δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης και πως δεν απεμπολούμε την ιστορική μνήμη και το δικαίωμα να υπερασπιστούμε απέναντι στη Μικρασία και στην Κωνσταντινούπολη τα μνημεία που καταστρέφονται για να μη θυμίζουν τίποτα το ελληνικό, που παραχαράζονται και τουρκοποιούνται, πράγμα για το οποίο κάποιοι σοβαροί Τούρκοι καταγγέλλουν τους εθνικιστές και το κράτος και ντρέπονται γι αυτή την ιεροσυλία.

Πες, πες κάτι θα μείνει. Ετσι κι αλλιώς, η άγνοια και η αδιαφορία των ανθρώπων που ζουν σαν τουρίστες είναι ενδημική και επικίνδυνη. Κι άντε να εξηγήσεις πως Ομηρος δεν είναι ο Ομέρ. Και οι διάφοροι στρογγυλευτές της Ιστορίας για να μην οξύνουν τα πάθη μιλάνε τρυφερά για τον Ομέρ Βρυώνη και για τον αυτοπροσδιορισμό των Σλαβομακεδόνων που θέλουν να γίνουν Μακεδόνες σαν γνήσιοι απόγονοι του Μεγα-Αλέξανδρου.
ΕΘΝΟΣ – Δ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube