Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Ιουλίου 2009

Σε διπλό δημοψήφισμα η λύση του Κυπριακού

Σε διπλό δημοψήφισμα η λύση του Κυπριακού

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Μάριος Καρογιάν
Σε χωριστά δημοψηφίσματα για έγκριση από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά θα τεθεί μια συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρξει επιδιαιτησία, δήλωσε χθες ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Στεφάνου.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Μάριος Καρογιάν.
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων τάχθηκαν, με δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στ. Ευαγόρου.
Στο μεταξύ, με στόχο τη διευκόλυνση της επανένωσης της Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες την ετήσια έκθεση για την πορεία υλοποίησης του κοινοτικού προγράμματος ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων.
Οπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες, ο ανταποκριτής μας Νίκος Μπέλλος: «Οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Κομισιόν και παρέχεται κάθε στήριξη στις προσπάθειες των ηγετών της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση, Ολι Ρεν, με την ευκαιρία της έγκρισης της ετήσιας έκθεσης για την πορεία υλοποίησης του κοινοτικού προγράμματος ενίσχυσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 259 εκατ. ευρώ και αφορά την περίοδο 2006-2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2009, η συνολική αξία των συμβάσεων έφθασε τα 84,5 εκατ. ευρώ και το συνολικό ποσό που εκταμιεύτηκε ανήλθε σε 38,5 εκατ. ευρώ.
Η Επιτροπή επισημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2009 πρέπει να απορροφηθούν τα υπόλοιπα κονδύλια με τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων, αλλά η εφαρμογή μπορεί να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
NAYTEMPORIKH

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube