Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Ιουλίου 2009

Η διαφθορά

Η διαφθορά


Το φαινόμενο της διαφθοράς στην Ελλάδα έχει αποκτήσει τρομακτικές διαστάσεις. Κάθε φορά που αποκαλύπτεται κάποιο σκάνδαλο ή μια εγκληματική συμμορία, έρχονται ταυτόχρονα στο φως της δημοσιότητος σοβαρά κρούσματα διαφθοράς πολιτικών, κομματικών παραγόντων, αστυνομικών, σωφρονιστικών υπαλλήλων, εφοριακών κ.λπ. κ.λπ.
Οποιος πιστεύει ότι η διαφθορά είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό ενός κόμματος, έχει άγνοια της πραγματικότητος. Οποιος, δε, θεωρεί ότι ένα κόμμα μόνο του μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, είναι αφελής ή αλαζών. Η αρρώστια της διαφθοράς είναι πλέον βαθύτατα ριζωμένη σε πολλές εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας. Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει ένας από τους μεγάλους εθνικούς στόχους της επόμενης δεκαετίας, αρκεί να συνεργαστούν επιτέλους οι πολιτικοί ηγέτες γι’ αυτό. Αν δεν συμβεί αυτό, θα την πληρώσουμε ακόμη πιο ακριβά τη διαφθορά, σε ανάπτυξη, εγκληματικότητα και διάβρωση αξιών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube