Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Ιουλίου 2009

Αντικατοχικές εκδηλώσεις στην Αθήνα

Η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), διοργανώνουν τριήμερο αντικατοχικών εκδηλώσεων με σύνθημα «35 Χρόνια είναι Πολλά – Λύση Τώρα» με στόχο την ανάδειξη της κατοχικής διάστασης του Κυπριακού και την επιτακτική ανάγκη για άμεση και δίκαιη επίλυσή του.

Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2009, από τις 15:00 έως τις 21:00 μ.μ. διοργανώνεται αντικατοχική έκθεση για το 1974 στην αίθουσα του Μετρό Συντάγματος με θέμα: Καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς (του Μουσείου της Μονής Κύκκου), τα πρωτοσέλιδα του Ελληνικού Τύπου Ιουλίου – Αυγούστου 74 και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβληθεί Ντοκιμαντέρ και ταινίες από την εισβολή, ενώ θα διανεμηθεί πολύγλωσσο έντυπο ενημερωτικού υλικού. Η έκθεση θα συνεχιστεί και την Κυριακή 19 Ιουλίου και της Δευτέρα 20 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 21:00.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009, 10:30-12:30 π.μ. θα τελεστεί μνημόσυνο των θυμάτων των θλιβερών επετείων του πραξικοπήματος και της εισβολής , στον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Αγνωστο Στρατιώτη και θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της Αντικατοχικής έκθεσης στο Μετρό του Συντάγματος από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας & Αμμοχώστου κκ Βασίλειο.

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την οποία θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Δήμαρχος Ακανθού Σάββας Σαββίδης εκ μέρους της Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί Χορόδραμα και κυπριακοί χοροί από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συναυλία με τον Κώστα Xατζηχριστοδούλου και άλλους Κύπριους καλλιτέχνες.

iKypros

08/07/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube