Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Ιουνίου 2009

Χτύπησαν αγωγό της Shell

Η μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση στη Νιγηρία ανακοίνωσε ότι έκανε επίθεση δολιοφθοράς σε αγωγό πετρελαίου της Royal Dutch Shell , στο Δέλτα του Νίγηρα, στο πλαίσιο του γενικευμένου πολέμου εναντίον του στρατού και του πετρελαϊκού τομέα.
Το Κίνημα για την Απελευθέρωση του Δέλτα του Νίγηρα (MEND) ανακοίνωσε ότι έκανε το βράδυ της Τετάρτης σαμποτάζ σε αγωγό στην πολιτεία Μπαγέλσα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση έξω από την πολιτεία του Δέλτα, από τον περασμένο μήνα, όταν ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπολύει τη μεγαλύτερη επιχείρηση εναντίον των ανταρτών τα τελευταία χρόνια.

“Η MEND … κατέστρεψε με εκρηκτικά ένα μεγάλο αγωγό πετρελαίου στην πολιτεία Μπαγέλσα, που ανήκει στη Shell,” αναφέρει η ανταρτική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από ανεξάρτητες πηγές.

Η οργάνωση MEND, που είναι υπεύθυνη για επιθέσεις που έχουν ως συνέπεια να μειωθεί κατά το ένα πέμπτο η παραγωγή πετρελαίου στη Νιγηρία τα τελευταία τρία χρόνια, απείλησε τη Δευτέρα ότι θα κάνει επιθέσεις και έξω από το Δέλτα του Νίγηρα, ακόμα και σε υπεράκτιες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
athina984

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube