Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Ιουνίου 2009

Συνεργασία Romgaz-Gazprom για αποθήκευση ρωσικού φυσικού αερίου στη Ρουμανία

Συνεργασία Romgaz-Gazprom για αποθήκευση ρωσικού φυσικού αερίου στη Ρουμανία

Οι εταιρίες διακίνησης φυσικού αερίου Romgaz και Gazprom θα προχωρήσουν στην κατασκευή αποθηκευτικής υποδομής φυσικού αερίου, χωρητικότητας 5-6 δισ. κυβικών μέτρων, σύμφωνα με τον Ρουμάνο υπουργό των Οικονομικών, Αντριάν Βιντεάνου.Η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί τις ρωσικές επιδιώξεις για τη διατήρηση και επέκταση των γραμμών εφοδιασμού της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο, παρά το γεγονός ότι η Ρουμανία υποστηρίζει επίσημα την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «Ναμπούκο», ο οποίος θεωρείται ανταγωνιστικός του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου «South Stream».
Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η συγκρότηση διμερούς επιτροπής η οποία θα εξετάσει ζητήματα που σχετίζονται με την ίδρυση κοινοπραξίας μεταξύ της Romgaz και της Gazprom, ενώ η κοινοπραξία αυτή αναμένεται να συσταθεί το Σεπτέμβριο. Παράλληλα, βρίσκεται η εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, καθώς η συνεργασία των δύο εταιριών διακίνησης φυσικού αερίου θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Η Ρουμανία διαθέτει αποθηκευτικές υποδομές φυσικού αερίου 2 δισ. κυβικών μέτρων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube