Weather Icon
Γενικά θέματα 1 Ιουνίου 2009

Σερβία: Αναγγέλθηκε σωρεία συλλήψεων για υποθέσεις διαφθοράς

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ανήγγειλε εκτεταμένες συλλήψεις «λίαν συντόμως» ατόμων που συμμετείχαν σε υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού.Μεταξύ των συλληφθέντων θα είναι δήμαρχοι, διευθυντές εταιριών, αλλά και πολιτικές προσωπικότητες από τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ανέφερε ο κ. Ντάτσιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Press» του Βελιγραδίου.

«Θα δείτε ηχηρά ονόματα της πολιτικής να συλλαμβάνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για υποθέσεις που επεξεργάζεται εδώ και μήνες η αστυνομία, αλλά τηρείται απόλυτη μυστικότητα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η επιτυχία της επιχείρησης.

Στο ερώτημα αν θα συλληφθούν και μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS), του οποίου ηγείται, ο κ. Ντάτσιτς απέφυγε να απαντήσει ευθέως, δήλωσε ωστόσο ότι εάν διαπιστωθεί εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς τότε θα συλληφθούν.

«Ξεκινήσαμε με αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος και θα φτάσουμε ως το τέρμα», επισήμανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, και κάλεσε την κοινή γνώμη να κάνει μερικές ημέρες υπομονή και θα διαπιστώσει τα αποτελέσματα των προσπαθειών που γίνονται για την πάταξη της διαφθοράς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, μιλώντας πριν από δύο ημέρες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του (Δημοκρατικό Κόμμα – DS) ανέφερε ότι η διαφθορά εισχώρησε σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους θεσμούς. Υπάρχουν διεφθαρμένοι πολιτικοί, αλλά και δικηγόροι, γιατροί, καθηγητές, δημοσιογράφοι, διαπίστωσε ο κ. Τάντιτς και τόνισε ότι κανέναν δεν θα προστατεύσει η κομματική του ιδιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2008, ο Μπόρις Τάντιτς έκανε ανάλογες δηλώσεις, μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) και ένα μήνα αργότερα συνελήφθη για διαφθορά ο δήμαρχος της πόλης Ζρένιανιν, ο οποίος ήταν σημαντικό στέλεχος του κόμματος αυτού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube