Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Ιουνίου 2009

Προκλητικός ο Ερντογάν ζητά παρέμβαση ΕΕ

Προκλητικός ο Ερντογάν ζητά παρέμβαση ΕΕ

“Να εμποδίσει τις αρνητικές συμπεριφορές των Ε/Κ”
Η Τουρκία υποστηρίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, που καταβάλλονται μεταξύ των δυο ηγετών στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Παράλληλα ζήτησε από την ΕΕ όπως «εμποδίσει τις αρνητικές συμπεριφορές» της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την έκφρασή του.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός παρέθεσε την Δευτέρα γεύμα στην πρωθυπουργική οικία στους Πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Τουρκία.
Σε ομιλία του στα πλαίσια του γεύματος, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι η χώρα του στηρίζει τις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό.
Αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», ότι λόγω «πολιτικών εμποδίων», που δεν σχετίζονται με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, έχουν μπλοκαριστεί σημαντικά κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της χώρα του.
Είπε ακόμα ότι η Τουρκία έχει «χαράξει ήδη την πορεία της στην ΕΕ» και θα εργάζεται βάσει του προγράμματος αυτού, μέχρι η ΕΕ να «αναγνωρίσει τις προσπάθειές της».
Στο γεύμα παρακάθησαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Διαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube