Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Ιουνίου 2009

Υπερπτήσεις στην ατζέντα Ντόρας – Νταβούτογλου

Υπερπτήσεις στην ατζέντα Ντόρας – Νταβούτογλου

Μήνυμα προς την Αγκυρα για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο έστειλε, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα, η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι πρόκειται να θέσει το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα νησιά στον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου ΥΠ.ΕΞ. του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, το προσεχές Σαββατοκύριακο.
«Οι συνεχιζόμενες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά δεν βοηθούν στη βελτίωση της ατμόσφαιρας ανάμεσα στις δύο χώρες και ελπίζω η συζήτηση με τον κ. Νταβούτογλου να συμβάλει, κατ’ αρχήν, σε αλλαγή αυτής της ατμόσφαιρας», τόνισε η κ. Μπακογιάννη. Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπερπτήσεις έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στην Ελλάδα, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους. «Είναι πολύ σημαντικό να καταγράψουμε κάποια πρόοδο, κάποια βελτίωση στο κλίμα», τόνισε. Σε σχέση με το Κυπριακό, η υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Αγκυρα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η επίλυσή του είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Τουρκία την ίδια. Οσον αφορά τις απευθείας διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι καταγράφεται πρόοδος στις συνομιλίες, πρόσθεσε όμως ότι, αναμφίβολα, υπολείπεται ακόμα πολύς δρόμος για την ολοκλήρωσή τους. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώθηκαν δύο παραβάσεις και μία παραβίαση του FIR Aθηνών από δύο σχηματισμούς 14 τουρκικών αεροσκαφών.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube