Weather Icon
Γενικά θέματα 24 Ιουνίου 2009

Πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από τους “κουτόφραγκους”

Πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από τους “κουτόφραγκους”

Συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της Boston Globe
Σε προκαταρκτική συμφωνία κατέληξαν αργά την Τρίτη η διοίκηση της εφημερίδας Boston Globe και το μεγαλύτερο συνδικάτο των εργαζομένων σε αυτή, ύστερα από διαμάχη μηνών για μισθολογικά θέματα, η οποία έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία της εφημερίδας που αριθμεί 137 χρόνια ζωής.
Σε προκαταρκτική συμφωνία κατέληξαν η διοίκηση της εφημερίδας Boston Globe και το μεγαλύτερο συνδικάτο των εργαζομένων σε αυτή, ύστερα από πολύμηνη διαμάχη για μισθολογικά θέματα, η οποία έθετε σε κίνδυνο τη λειτουργία της αμερικανικής εφημερίδας που αριθμεί 137 χρόνια ιστορίας.
Το συνδικάτο των εργαζομένων και οι εκπρόσωποι της διοίκησης δήλωσαν ότι η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περικοπή μισθών κατά 5,94% και τροποποίηση των συμβάσεων σε θέματα ασφάλισης. Εκκρεμεί ψηφοφορία των εργαζομένων για την έγκριση της συμφωνίας, στις 20 Ιουλίου.
«Σκοπός μας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ήταν να επιτύχουμε τις αναγκαίες περικοπές με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους εργαζομένους μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκδότης της εφημερίδας Στιβ Έινσλεϊ, ενώ το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι σκοπός των διαπραγματεύσεων ήταν να υιοθετηθούν μέτρα που θα περιορίσουν κατά το δυνατόν την οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων.
Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις επί των περικοπών που η New York Times Co, η ιδιοκτήτρια της Boston Globe, θεωρεί απαραίτητες για την επιβίωση της ζημιογόνου εφημερίδας. Οι Times είχαν αρχικά επιβάλει στα μέλη του συνδικάτου μείωση μισθού κατά 23%, ύστερα από καταψήφιση πρότασης για μείωση μισθών κατά 8,4%, αναγκαστικές άδειες και διαβαθμισμένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube