REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 28 Ιουνίου 2009

Τούρκος υπουργός: «θα λειτουργήσει ξανά η Σχολή της Χάλκης»

“>«Η Θεολογική Σχολή στη Χάλκη θα επαναλειτουργήσει. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και η γενικότερη τάση». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ερτουγρούλ Γκιουνάι, μιλώντας χθες στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι 24.

«Η υπόθεση της Σχολής δεν ταιριάζει στο υπάρχον πανεπιστημιακό σύστημα αλλά θα βρεθεί μια φόρμουλα. Δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Οι εργασίες γίνονται σε επίπεδο τεχνικό. Ποιό θα ήταν προτιμότερο, να αναλάβουν καθήκοντα σε διάφορους θρησκευτικούς θεσμούς στην Τουρκία άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στη χώρα μας ή εκπαιδευμένοι σε άλλες χώρες; Κατά την άποψή μου, πιο λογικό είναι να αναλάβουν καθήκοντα αυτοί που έχουν εκπαιδευτεί στη χώρα μας. Το ίδρυμα αυτό ήταν ανοιχτό. Έκλεισε εξαιτίας των εντάσεων στην Κύπρο. Πρέπει πλέον να πούμε νέα πράγματα. Ό,τι ανήκει στο χθες, παρήλθε μαζί με το χθες».

Ο Γκιουνάι είπε ακόμη ότι σύντομα θα επισκεφτεί την Τουρκία ο νέος Πατριάρχης Μόσχας, με τον οποίο θα έχει συνάντηση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στη συνάντηση αυτή θα παραβρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube