Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Ιουνίου 2009

Μπαρόζο: «πρέπει να εφαρμοστεί το πρόσθετο πρωτόκολλο της Άγκυρας»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε ενώπιον της Κυπριακής Βουλής ότι αποτελεί ανάγκη η εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Άγκυρας που προβλέπει το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

Προσφωνώντας το απόγευμα την Κυπριακή Βουλή, ο κ. Μπαρόζο είπε ότι η κυβέρνηση στην Άγκυρα πιστεύει πως η επίλυση του Κυπριακού θα δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρόσθεσε ότι προϋπόθεση αποτελεί η συμμόρφωση της Τουρκίας προς τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόσθετο πρωτόκολλο.

Επίσης, ανέφερε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα αποτελέσει παράδειγμα για επίλυση των διενέξεων και σε άλλη μέρη του κόσμου και πρόσθεσε ότι χρειάζεται και η εποικοδομητική στήριξη από την Τουρκία για την εξεύρεση λύσης.

Εξάλλου, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρίσκεται στο πλευρό των ηγετών των δύο κοινοτήτων, τόσο κατά τις προσπάθειές τους για επίτευξη λύσης όσο και μετά την επανένωση.

«Αν η παρούσα ευκαιρία χαθεί, δεν είναι σίγουρο αν θα παρουσιαστεί ξανά», είπε ο κ. Μπαρόζο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube