Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιουνίου 2009

Ατμοπλοϊκά δρομολόγια Αμμοχώστου – Χάιφα

Με το πλοίο «Med Dream», το οποίο αγοράστηκε από την Ισπανία, ξεκινούν τα παράνομα δρομολόγια κατεχόμενης Αμμοχώστου – Χάιφας, που θα μεταφέρουν εβδομαδιαία 600 τουρίστες, κυρίως Ισραηλινούς, στα κατεχόμενα.Σύμφωνα με ανταποκρίσεις τουρκικών εφημερίδων από τα κατεχόμενα, τα παράνομα δρομολόγια θα ξεκινήσουν εντός Ιουλίου. Μάλιστα αναφέρεται ότι εφόσον δεν επιτρέπονται οι πτήσεις, το ψευδοκράτος προχωρεί στην άρση των «εμπάργκο» με την έναρξη δρομολογίων πλοίων.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ
Με το πλοίο «Med Dream», το οποίο αγοράστηκε από την Ισπανία, ξεκινούν τα παράνομα δρομολόγια κατεχόμενης Αμμοχώστου – Χάιφας, που θα μεταφέρουν εβδομαδιαία 600 τουρίστες, κυρίως Ισραηλινούς, στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με ανταποκρίσεις τουρκικών εφημερίδων από τα κατεχόμενα, τα παράνομα δρομολόγια θα ξεκινήσουν εντός Ιουλίου. Μάλιστα αναφέρεται ότι εφόσον δεν επιτρέπονται οι πτήσεις, το ψευδοκράτος προχωρεί στην άρση των «εμπάργκο» με την έναρξη δρομολογίων πλοίων. Στο θέμα αναφέρθηκαν χθες ο «πρόεδρος» της «ένωσης τ/κ ταξιδιωτικών πρακτόρων», ο «πρόεδρος» της «ένωσης δημοσιογράφων και συγγραφέων για τον τουρισμό», και ο καθηγητής του λεγόμενου πανεπιστημίου ανατολικής Μεσογείου και συντονιστής του τουριστικού τομέα Ναζμί Μπουλντανλίογλου.

Τουρίστες στα κατεχόμενα
Όπως δήλωσε ο κ. Μπουλντανλίογλου, το πλοίο θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες στα κατεχόμενα, προσφέρει υπηρεσίες καζίνο και από τον Ιούλιο θα πραγματοποιεί τρεις φορές την εβδομάδα το παράνομο δρομολόγιο Αμμοχώστου – Χάιφας, μεταφέροντας 600 Ισραηλινούς τουρίστες, οι οποίοι θα μένουν μια εβδομάδα στα κατεχόμενα. Υπολόγισε ότι φέτος με το πλοίο αυτό θα μεταφερθούν στα κατεχόμενα 30-40.000 Ισραηλινοί τουρίστες. Το ταξίδι θα κοστίζει 150 δολάρια με επιστροφή και θα διαρκεί έξι ώρες.
Αναφερόμενος, μάλιστα, στον τουρισμό στις ελεύθερες περιοχές, ο ίδιος υποστήριξε ότι επειδή δεν υπάρχουν «εμπάργκο», ο αριθμός των τουριστών αγγίζει τα τρία εκατομμύρια το χρόνο, ενώ στα κατεχόμενα είναι πολύ μικρότερος.
Ανέφερε, επίσης, ότι ο κάθε φοιτητής στα κατεχόμενα ξοδεύει μέσο όρο 7-8.000 δολάρια μόνο στα ενοίκια και η συνολική προσφορά στην οικονομία του ψευδοκράτους από τους φοιτητές φθάνει τα 350 εκατομμύρια δολάρια.
Ο «πρόεδρος» της τ/κ λεγόμενης ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων ανέφερε ότι ο αριθμός των παράνομων τουριστών φέτος αναμένεται να φτάσει τους 850.000. Ο Οζμπέκ Ντεντέκορκουτ είπε ότι θέλουν άλλες 14 απευθείας πτήσεις από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Οι «τ/κ αερογραμμές», ανακοίνωσε, έχουν υποβάλει και σχέδιο πτήσης για τη μεταφορά αεροπορικώς τουριστών από το Τελ Αβίβ μέσω της τουρκικής πόλης Χατάι, στα κατεχόμενα.

Αύξηση
Ο «πρόεδρος» της τ/κ λεγόμενης ένωσης ξενοδόχων, ο Μεχμέτ Ντολματζί, είπε ότι το 2008 διέμεναν σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα 500.000 τουρίστες, ενώ φέτος αναμένεται μια αύξηση 10-15%. Στα κατεχόμενα, είπε, υπάρχουν 120 ξενοδοχεία, από τα οποία τα 100 είναι εν ενεργεία. Η συνολική διαθεσιμότητα σε κλίνες φτάνει τις 15.500 περίπου, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή άλλες 11.000 κλίνες. Στόχος είναι οι διαθέσιμες κλίνες να φτάσουν τις 55.000 σε τέσσερα με πέντε χρόνια, όπως ανέφερε.
Η πληρότητα των ξενοδοχείων στα κατεχόμενα πέρυσι, ανέφερε, έφθασε το 30%, προσθέτοντας ότι παράλληλα με την αύξηση των κλινών πρέπει να γίνουν προσπάθειες και για την αύξηση της πληρότητας. Τα κατεχόμενα, είπε, λόγω του θέματος του νερού και της ενέργειας, αλλά και εργατικής δύναμης «δεν σηκώνουν άλλα μεγάλα ξενοδοχεία», σημειώνοντας ότι με τέτοια ξενοδοχεία δεν αυξήθηκε ο τουρισμός. Το τουριστικό προϊόν των κατεχομένων, είπε, πρέπει να στραφεί προς τα μικρά και ακριβά ξενοδοχεία – μπουτίκ.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube