Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Μαΐου 2009

Βρετανία: Νομική μάχη για πτήσεις προς τα κατεχόμενα της Κύπρου

Η «αφρόκρεμα» των Βρετανών νομικών – ειδικών σε θέματα αεροπλοΐας – έχει αναλάβει, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, την εκπροσώπηση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας της αεροπορικής εταιρείας του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου Cyprus Turkish Airlines (Kibris Turk Hava Yollari).
Η εταιρεία, η οποία δεν αναγνωρίζεται διεθνώς και κάνει πτήσεις μόνο στην Τουρκία, έχει προσφύγει κατά του βρετανικού Υπουργείου Συγκοινωνιών σχετικά με την απόρριψη αιτήματος (2006 και 2007) για έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου και Βρετανίας.

Η νομική ομάδα της εταιρείας αποτελείται από έναν ακαδημαϊκό του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Stephen Talmon – ασχολείται με το διεθνές δίκαιο), δύο δικηγόρους που έχουν κατά το βρετανικό πρότυπο δικαίωμα αγόρευσης (Charles Haddon-Cave και Robert Lawson) και εφτά ακόμα δικηγόρους.

Στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας, εκτός της νομικής ομάδας της Cyprus Turkish Airlines και του βρετανικού Υπουργείου Συγκοινωνιών, έχει κληθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», και συμμετέχει δικηγόρος που εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς η υπόθεση αφορά τον εναέριο χώρο της και την αρμοδιότητα, που η ίδια έχει να ορίζει τα αεροδρόμια που λειτουργούν νόμιμα στην επικράτειά της βάσει της Συνθήκης του Σικάγου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube