Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Μαΐου 2009

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία και η Γεωργία δεν ήταν «ποτέ» εχθροί ιστορικά

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία και η Γεωργία δεν ήταν «ποτέ» εχθροί ιστορικά


Η πίστη στην κοινή ιστορική κληρονομιά μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γεωργία, οι οποίες επλήγησαν από τον σύντομης διάρκειας πόλεμο μεταξύ τους στον Αύγουστο, τόνισε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μήνυμά του προς τους βετεράνους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Η αφοσίωση στην κοινή ιστορική κληρονομιά μπορεί να βοηθήσει στην αναθέρμανση των δεσμών μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε μήνυμα του προς Γεωργιανούς βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Ο κοινός αγώνας ενάντια στους Ναζιστές εισβολείς είναι μία από τις πιο αξιομνημόνευτες και ηρωικές σελίδες στο βιβλίο της μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας», ανέφερε ο Μεντβέντεφ.
«Η κοινή μας ιστορική κληρονομιά, παραδόσεις και η καλή γειτονία και συντροφικότητα δημιουργούν μία ισχυρή βάση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των λαών μας, δύο λαών που δεν ήταν ποτέ εχθροί».
Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο ναδίρ μετά τον πόλεμο του περασμένου Αυγούστου. Οι εντάσεις αναζωπυρώθηκαν αυτή την εβδομάδα μετά τους ισχυρισμούς της Γεωργίας ότι η Μόσχα βρισκόταν πίσω από αποτυχημένη ανταρσία σε στρατιωτική βάση. Η Ρωσία αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, ενώ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Γεωργία αυτή την εβδομάδα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε το θέμα της Γεωργίας με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον σε συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη.

Πηγή: Reuters – NAYTEMΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube