Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Μαΐου 2009

Πληροφόρηση εκ των έσω έχουν οι Σομαλοί πειρατές

Βάσει ενημέρωσης από πληροφοριοδότες από το Λονδίνο, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τους στόχους, διαλέγουν τα πλοία στο οποία επιτίθενται οι Σομαλοί πειρατές σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser, που επικαλείται καλά πληροφορημένες στρατιωτικές πηγές.
Σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοσταθμό, οι πληροφοριοδότες ενημερώνουν τους αρχηγούς των πειρατών, με δορυφορικά τηλέφωνα, για του πιθανούς στόχους, για το φορτίο και τη ρότα που ακολουθούν τα πλοία, καθώς και για την εθνικότητα των σκαφών.

«Η πληροφορία που παρέχεται εκουσίως από τα εμπορικά πλοία που μετακινούνται στην περιοχή δράσης διαφόρων οργανισμών, καταλήγει στα χέρια των πειρατών», σύμφωνα με έκθεση την οποία επικαλείται το ρεπορτάζ του ραδιοσταθμού Cadena Ser.

Πηγή του ρεπορτάζ είναι στρατιωτική, από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία συμμετέχει στη διεθνή δύναμη που περιπολεί ανοικτά της Σομαλίας για την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Πάντως, εκπρόσωπος της διεθνούς δύναμης στις Βρυξέλλες, δεν θέλησε να σχολιάσει το ρεπορτάζ. Δήλωσε μόνο ότι «υπάρχουν πολλές φήμες για τον τρόπο με τον οποίον οι πειρατές παίρνουν πληροφορίες».
Flash.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube