Weather Icon
Γενικά θέματα 16 Μαΐου 2009

Ταλάτ – Θαλασσόλυκος

Υ Π Α Κ Ο Υ Ο Σ μέχρι κεραίας στις εντολές της Άγκυρας ο επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εκστρατεύει δι’ επιστολών του στον ΟΗΕ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και των νότιων θαλασσών. Ο κατά τ’ άλλα «σύντροφος και φίλος» και αριστερός «αδελφός» Τουρκοκύπριος, διακηρυγμένα υπερήφανος για τις ένοπλες υπηρεσίες του στον 77 λόχο της ΤΜΤ και στον Αττίλα ’74, ενεργεί σε πλήρη συντονισμό με την επιδρομική – πειρατική δράση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Μονάδες του οποίου επιχειρούν να παρεμποδίσουν και να ανακόψουν τις έρευνες ωκεανογραφικών σκαφών, που για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας αναζητούν υποθαλάσσια πετρελαιοφόρα κοιτάσματα.

Υ Π Ε Ν Θ Υ Μ Ι Ζ Ε Τ Α Ι ότι, η ακροτελεύτια από τις «επτά βασικές αρχές» που η Άγκυρα αποφάσισε για την έναρξη των «απευθείας διαπραγματεύσεων» Ταλάτ – Χριστόφια, της 3ης Σεπτεμβρίου 2008 και δημοσιεύτηκαν στη «Σαμπάχ» 6.9.08, προνοούσε ότι:
«Η τουρκική πλευρά θα αντιδράσει αν η ε/κ πλευρά δεν εγκαταλείψει τις έρευνές της για πετρέλαιο», στις νότιες θάλασσες της Κύπρου.
Α Κ Ο Μ Α σημαντικότερη είναι η υπενθύμιση της διατύπωσης των απειλών που είχε εκτοξεύσει, μιλώντας επισήμως, εκ μέρους του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ο Τούρκος υποναύαρχος Γκιούρντενιζ, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «Θαλασσόλυκος -07»:
«Η Τουρκία -είχε πει ο Gurdeniz- διαθέτει τον πιο ισχυρό στόλο στην περιοχή κι αυτό τής παρέχει την άνεση να μην αναγνωρίζει τετελεσμένα που δημιουργεί στην περιοχή ένα κράτος το οποίο η ίδια δεν αναγνωρίζει» (δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία). «Τα πολεμικά μας πλοία -είπε ο Τούρκος υποναύαρχος- έχουν τη δυνατότητα να εκδιώξουν οποιοδήποτε πλοίο που ενεργεί για λογαριασμό της ελληνοκυπριακής διοίκησης και δεν μας ενδιαφέρει αν τους Eλληνοκυπρίους υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση».
Α Ξ Ι Ο Π Ο Ι Ω Ν Τ Α Σ το «νεκρό» (;) Σχέδιο Ανάν που απέρριψε ο λαός στις 24 Απριλίου 2004 και τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» που εισέπραξε με το “Joint Statement” της 23ης Μαΐου 2008, ο Ταλάτ εγγράφει και πάλι τους πραγματικούς στόχους του τουρκικού επεκτατισμού: Τον τουρκικό έλεγχο εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου. Και, διά της Κύπρου, την κυριαρχία και τον στρατηγικό έλεγχο στην Ανατολική Μεσόγειο. Την επιστολή Ταλάτ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, ακολουθεί η έναρξη της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων «Θαλασσόλυκος». Και στους χώρους που εγκατέλειψαν, με άτακτη υποχώρηση -και κατάργηση των ασκήσεων «Νικηφόρος – Τοξότης», η Αθήνα και η Λευκωσία…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Οι δηλώσεις τού παρά τω κ. Χριστόφια στις «Απευθείας Διαπραγματεύσεις» κ. Τουμάζου Τσελεπή τι άλλο άραγε αποτελούν παρά μια σαφέστατη επιβεβαίωση ότι, στο επίκεντρο των συνομιλιών είναι εκείνο που ο Κυρίαρχος Λαός με το 76% της 24ης Απριλίου 2004 απέρριψε, δηλαδή το Σχέδιο Ανάν; Τέτοια ήταν η λαϊκή εντολή που έλαβε ο κ. Χριστόφιας και δη από τις νικητήριες ψήφους που του προσέφεραν το ΔηΚο και η ΕΔΕΚ στις 24 Φεβρουαρίου 2008;
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΖ.ΜΑΥΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube