Weather Icon
Γενικά θέματα 12 Μαΐου 2009

Σύλληψη εγκληματία πολέμου στη Γερμανία

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο Τζον Ντέμιανουκ, πρώην δεσμοφύλακας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, έφθασε σήμερα στη Γερμανία μετά την απέλασή του από τις ΗΠΑ.Ο Ντέμιανουκ κατηγορείται από τη γερμανική δικαιοσύνη ότι βοήθησε στην εξόντωση 29.000 Εβραίων όταν ήταν δεσμοφύλακας στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Σόριμπορ, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην Πολωνία.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο της τηλεόρασης του Reuters, αστυνομικά οχήματα και ασθενοφόρα περικύκλωσαν το αεροπλάνο που μετέφερε τον 89χρονο Ντέμιανουκ κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ο Ντέμιανουκ, ο οποίος πάσχει από μια μορφή λευχαιμίας, πρόκειται να μεταφερθεί στη φυλακή του Σταντελχάιμ του Μονάχου όπου θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και είναι πιθανό να νοσηλευτεί.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Ντέμιανουκ από τις 11 Απριλίου και η απέλασή του αποφασίστηκε ύστερα από δίμηνη δικαστική διαμάχη.

Ο Ντέμιανουκ είναι πιθανό σήμερα κιόλας να έλθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον 82χρονο Τόμας Μπλατ, επιζήσαντα του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Σόριμπορ.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο μάρτυρας αυτός τονίζει:”Θέλω την αλήθεια. Ο κόσμος πρέπει να μάθει πώς ήταν στο Σόριμπορ. Πρέπει να ομολογήσει, γιατί ξέρει πολλά. Είναι ο τελευταίος επιζών από τους ενόχους του Σόριμπορ. Ο κόσμος τον βλέπει σαν ένα γηραιό κύριο. Δε βλέπει αυτόν που οδήγησε ανθρώπους στους θαλάμους αερίων”.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube