Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Μαΐου 2009

«Μη αναστρέψιμη η ανεξαρτησία του Κοσόβου» για τον Τζο Μπάιντεν.Πλήρης στήριξη από τις ΗΠΑ

«Μη αναστρέψιμη η ανεξαρτησία του Κοσόβου» για τον Τζο Μπάιντεν.Πλήρης στήριξη από τις ΗΠΑ

Από το βήμα της Βουλής του Κοσόβου και χειροκροτούμενος, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «απολύτως μη αναστρέψιμη» την ανεξαρτησία του Κοσόβου και πρόσθεσε ότι είναι η μόνη βιώσιμη λύση για τη σταθερότητα στη περιοχή.

Μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από τους βουλευτές που τον διέκοψαν πολλές φορές, όπως αναφέρει το BBC, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «η επιτυχία του ανεξάρτητου Κόσοβου είναι προτεραιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ».

Στη Πρίστινα ο Τζο Μπαίντεν έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής καθώς χιλιάδες Κοσοβάροι κατέβηκαν στους δρόμους για τον υποδεχτούν. «Καλώς ήλθατε και ευχαριστούμε» έγραφαν οι αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε όλη την πόλη.

Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο, αν και όχι εξαρχής, όπως επίσης έχουν πράξει και πολλές από τις χώρες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο προηγούμενο σταθμό της περιοδείας του, στη Σερβία, ο Τζο Μπάιντεν έτεινε χείρα φιλίας και μίλησε για βελτίωση των σχέσεων, αν και υπογράμμισε ότι δεν αναμένει από τη χώρα να αναγνωρίσει το Κόσοβο, κάτι άλλωστε που η Σερβία αρνείται κατηγορηματικά.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπαίντεν επισκέφτηκε το ιστορικό μοναστήρι Βίσοκι Ντέτσανι. Σε δηλώσεις του εκεί, ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασε την ελπίδα ότι τα Δυτικά Βαλκάνια θα ενταχθούν σύντομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και η προοπτική αυτή θα έχει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube