Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή 17 Απριλίου 2009

Αποκλείει τις συνομιλίες με τον Αβ.Λίμπερμαν η Αίγυπτος

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών, Αχμεντ Αμπούλ Γκέιτ, δήλωσε ότι το Κάιρο δεν θα καθήσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον υπερεθνικιστή υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.
«Θα επεξεργαστούμε οποιαδήποτε πρόταση της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά όχι μέσω του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών», δήλωσε ο υπουργός στο ρωσικό κανάλι Russia Today. Αποσπάσματα της συνέντευξης αναμεταδόθηκαν και σε ισραηλινά μέσα.

Ο Λίμπερμαν προκάλεσε αντιδράσεις στην Αίγυπτο όταν είχε δηλώσει το 2008 ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ μπορεί «να πάει στο διάβολο» εάν δεν θέλει να επισκεφτεί το Ισραήλ.

«Φυσικά αυτός δεν πρόκειται να επισκεφθεί το Κάιρο εφόσον οι θέσεις του παραμένουν αμετάβλητες», δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «Ένα άτομο οφείλει να σκέφτεται τις συνέπειες των μηνυμάτων που στέλνει από τον εγκέφαλο στη γλώσσα του, όταν μιλά, και υπάρχουν συνέπειες ως προς την Αίγυπτο».

Πάντως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένγιαμιν Νετανιάχου, θα συναντηθεί με τον Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, στο προσεχές μέλλον, όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Αίγυπτος, σε αντίθεση με άλλες αραβικές χώρες, διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Ισράηλ ενώ έχει μεσολαβήσει και σε συνομιλίες με τη Χαμάς.
ΠΗΓΗ:ΝΕΑ επιμελήθηκε sub92

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube