Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Απριλίου 2009

Οι ισλαμιστές στασιαστές απειλούν και την ίδια την υπόσταση του Πακιστάν

Οι ισλαμιστές στασιαστές απειλούν και την ίδια την υπόσταση του Πακιστάν

Οι ισλαμιστές στασιαστές απειλούν ακόμη και την ίδια την υπόσταση του Πακιστάν, τονίζει ο αμερικανός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους.
Οι ισλαμιστές στασιαστές εξακολουθούν να αποτελούν μία αυξανόμενη απειλή για το Αφγανιστάν, αλλά επίσης και για την «ίδια την ύπαρξη» του Πακιστάν, τόνισε σήμερα ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.
Οι Ταλιμπάν κι οι δυνάμεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα «αντιπροσωπεύουν μιαν ακόμη μεγαλύτερη απειλή και για την ίδια την υπόσταση του Πακιστάν», τόνισε ο στρατηγός ενώπιον της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
Ο στρατηγός ερωτήθηκε για τη νέα αμερικανική στρατηγική στο Αφγανιστάν και στο γειτονικό Πακιστάν, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Πετρέους τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά λεπτομερή».
«Ο πακιστανικός στρατός έχει ενισχύσει τις επιχειρήσεις του» κατά των στασιαστών, μολαταύτα θα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα, πρόσθεσε ο στρατηγός, για τον οποίον «η κατάσταση στο Πακιστάν είναι στενότατα συνδεδεμένη με το Αφγανιστάν».
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube