Weather Icon
Ισραήλ , Μέση Ανατολή 30 Δεκεμβρίου 2008

«Είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό να σιωπά»

«Είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό να σιωπά»

Γιονάταν Σαπίρα: Ο αντιρρησίας Ισραηλινός πιλότος χαρακτηρίζει την επίθεση στη Γάζα “έγκλημα πολέμου”

«Θέλω να κραυγάσω απεγνωσμένα προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες να μην ξεχνούν από πού προέρχονται, και τι συνέβη στους προγόνους τους, λόγω πολύ υπάκουων στρατιωτών», δηλώνει στην «Ε» από το Τελ Αβίβ ο Γιονάταν Σαπίρα, επικεφαλής της οργάνωσης «Μαχητές για την Ειρήνη», που αποτελείται από στρατεύσιμους που αρνούνται να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού σε παλαιστινιακά εδάφη.
Ως πρώην πιλότος…ελικοπτέρων Απάτσι, με γνώσεις σχετικές με τη λειτουργία της ισραηλινής αεροπορίας, ο κ. Σαπίρα υπογραμμίζει ότι η ισραηλινή επίθεση «είναι έγκλημα πολέμου. Οι άνθρωποι που διαπράττουν τις επιθέσεις, πρέπει να λογοδοτήσουν σε διεθνές δικαστήριο». Παράλληλα, τονίζει ότι «οι εβραϊκές κοινότητες ανά τον κόσμο πρέπει να αποφασίσουν αμέσως τώρα εάν συντάσσονται με την εγκληματική ισραηλινή κυβέρνηση ή με την ανθρωπότητα», φοβούμενος ότι σύντομα και αυτές θα γίνουν μέρος του κύκλου βίας που υπάρχει στη Μ. Ανατολή. Ενός κύκλου, για την ύπαρξη του οποίου ευθύνονται και «η σιωπή της Ε.Ε. και των ΗΠΑ που ωθούν τους Παλαιστινίους να πιστέψουν ότι όλοι είναι το ίδιο και να καταφεύγουν στα όπλα».
Aναδημοσίευση από το ιστολόγιο: Άς μιλήσουμε επιτέλους

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube