Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Νοεμβρίου 2008

Επιχείρηση δυσφήμισης Οτσαλάν

Επιχείρηση δυσφήμισης Οτσαλάν


Την «αποκαθήλωση» του Αμπντουλάχ Οτσαλάν μεθοδεύει η Αγκυρα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τον εγκλεισμό του σε πλήρη απομόνωση ως μοναδικού φυλακισμένου στις φυλακές του νησιού Ιμραλί στο Μαρμαρά.
Ο τουρκικός τύπος έχει αναλάβει την επιχείρηση δυσφήμισής του, αναπαράγοντας ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση είτε τη διανοητική του υγεία, είτε εμπλέκοντάς τον σε σενάρια συνεργασιών με μυστικές υπηρεσίες ή και με το «βαθύ κράτος» και την παρακρατική Εργκένεκον.
Ολα αυτά εκδηλώνονται ενώ οι δικηγόροι του Οτσαλάν ενημέρωσαν τη διεθνή κοινή γνώμη για την κακομεταχείριση που υφίσταται, πληροφορία που έχει…ήδη αναφλέξει μεγάλες διαδηλώσεις.
Αν και διατυπώνονται εκτιμήσεις ότι οι κουρδικές διαδηλώσεις αποτελούν μέρος της «προεκλογικής πολιτικής» του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP) ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου 2009, το γεγονός παραμένει ότι ο ηγέτης των Κούρδων επιστρέφει στην επικαιρότητα ως κυρίαρχη μορφή. Αυτό ενοχλεί την Αγκυρα που δεν επιθυμεί να τον μετατρέψει «σε κούκλα βουντού, έτσι που όταν εκείνος πάσχει, να πονούν οι Κούρδοι» (σχόλιο του Εμρέ Ουσλού, αναλυτή του Jamestown Foundation στην Ουάσιγκτον).
Στην προσπάθειά της να αμβλύνει τις εντυπώσεις, η τουρκική κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Εθνοσυνέλευσης, εξετάζει τη μεταφορά του Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε άλλη φυλακή.
Η περίπτωση αυτή ενισχύεται με συχνή αρθρογραφία που καλεί την κυβέρνηση να μεταχειριστεί τον Οτσαλάν «όπως όλους τους τρομοκράτες και όχι ως ξεχωριστή ηγετική προσωπικότητα».

ΑΧ. ΦΑΚ., ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 02/11/2008

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube