Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Νοεμβρίου 2008

Στην 3η Κρίση θα Χάσουμε το GAP και την Κύπρο;

Στην 3η Κρίση θα Χάσουμε το GAP και την Κύπρο;


Εφημερίδα Ακίτ, 03 Ιουνίου 2001

Άγκυρα

Με βάση το πληροφοριακό σημείωμα που υποβλήθηκε στο ΣΕΑ κατά την τακτική σύσκεψη του Μαïου 2001, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να ανακηρύξουν την ίδρυση κουρδικού κράτους μαριονέτας στο Β. Ιράκ, περί τα μέσα Ιουνίου 2001. Το Ισραήλ συμμετέχει ενεργά στο όλο εγχείρημα, ενώ έχει εξασφαλιστεί και η στήριξη ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών.
Οι πηγές πληροφοριών αναφέρουν ότι στην περιοχή του Β. Ιράκ εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση 600 εξειδικευμένα άτομα του αμερικανικού Πενταγώνου και της CIA. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει υπό στενή παρακολούθηση όλες τις δραστηριότητες της CIA και της MOSSAD στην εν λόγω περιοχή του Β. Ιράκ.
Η υποδομές του κράτους μαριονέτας στο Β. Ιράκ έχουν ολοκληρωθεί από το…1997. Με βάση την έκθεση που συνέταξαν εξειδικευμένοι στο θέμα στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει επί μακρόν στην ως άνω περιοχή, οι ΗΠΑ για την ίδρυση του κουρδικού κράτους έχουν ξοδέψει από το 1993 μέχρι το Μάρτιο του 2001 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειωτέον ότι στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά που έχουν ξοδευθεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις ή από τις υπηρεσίες πληροφοριών για το σκοπό αυτό.

Το Κουρδικό Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον που συνεχίζει να λειτουργεί με την υποστήριξη του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο έχει ήδη βάλει δίπλα στην αμερικανική σημαία τη σημαία του Κουρδιστάν.

Η Δραστηριοποίηση του Ισραήλ στην Περιοχή του GAP και τα Σχέδια για την Κατασκευή Φραγμάτων

Στο πληροφοριακό σημείωμα του ΣΕΑ αναφέρεται ότι το Ισραήλ επιδιώκει να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής του GAP, έχοντας σαν στόχο τη χρησιμοποίησή του σαν βάση για να ελέγξει στη συνέχεια τις αγροτικές εκτάσεις της Κ. Ασίας και της Μ. Ανατολής. Με βάση πάντα το σημείωμα, το Ισραήλ, αφού αποκτήσει τον έλεγχο του GAP, σκοπεύει να ανοιχτεί στις χώρες της Κ. Ασίας και στις λοιπές ισλαμικές χώρες.
Το Ισραήλ από τριετίας δραστηριοποιείται στην περιοχή που εκτείνεται από το νομό Χατάι (Αλεξανδρέττα) μέχρι το Γκαζίαντέπ, μέσα στα πλαίσια των σχεδίων και των υπολογισμών του για τον έλεγχο της περιοχής του GAP. Ταυτόχρονα με την ίδρυση του κουρδικού κράτους μαριονέτας, προβλέπεται και η λειτουργία στην Τουρκία, στην περιοχή του GAP, σύγχρονων ιδιωτικών κτημάτων αγροτικών καλλιεργειών και κτηνοτροφίας.
Με βάση πάντα το πληροφοριακό σημείωμα του ΣΕΑ, εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων που έχουν ιδρυθεί τα δύο τελευταία χρόνια υπό την εποπτεία της MOSSAD, έχοντας συνεταίρους άτομα από την περιοχή της Ν.Α. Τουρκίας (κουρδικής καταγωγής), ήδη έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και πραγματοποιούν εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και αγροτικών μηχανημάτων σε αραβικές χώρες και στις τουρκικές δημοκρατίες της Κ. Ασίας. Επί πλέον, οι διαδικασίες εντοπισμού και υπολογισμού των ενεργειακών αποθεμάτων πρώτων υλών του Β. Ιράκ που γίνονται εδώ και καιρό από Αμερικανούς και Ισραηλινούς ειδικούς, έχουν φθάσει σε σημείο κατάληξης.

Το Ισραήλ, προετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα φραγμάτων για να θέσει υπό τον έλεγχό του τα νερά των ποταμών Τζεϋχάν, Σεϋχάν, Άσι, Τίγρη και Ευφράτη. Ήδη γίνονται οι απαραίτητες εκθέσεις και συντάσσονται οι σχετικοί φάκελοι για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των φραγμάτων αυτών από τις ΗΠΑ και από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Έγινε επίσης γνωστό ότι αναζητούνται κατάλληλες εκτάσεις στις περιοχές της Μερσίνας και της Αλεξανδρέττας, για την κατασκευή μονάδων βιομηχανικής παραγωγής.

Εν κατακλείδι:

• Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εξασφαλίσει την αναγνώριση του κουρδικού κράτους μαριονέτας από άλλες τριάντα πέντε χώρες. Οι περισσότερες από αυτές είναι ευρωπαϊκές.
• Σαν αντίδραση στις εξελίξεις αυτές η τουρκική πλευρά:
-Διέρρευσε στον τύπο απόφασή της να θεωρήσει ‘αιτία πολέμου’ την ίδρυση κουρδικού κράτους στο Β. Ιράκ.
-Δήλωσε μέσω του πρωθυπουργού Ετζεβίτ ότι στην ουσία ήδη υπάρχει ένα κράτος που λειτουργεί στο Β. Ιράκ.
-Αποφάσισε τη μετάβαση του προέδρου της δημοκρατίας και της ιεραρχίας των ΤΕΔ στο Χακιάρι και στο Βαν (περιοχές που κατοικούνται από κουρδικό πληθυσμό σε ποσοστό 100%)
• Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, 600 ειδικοί του Πενταγώνου και της CIA, έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους τον τελευταίο καιρό.
• Το Ισραήλ κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για την κατασκευή τριών φραγμάτων στην περιοχή της ΝΑ Τουρκίας.
• Η Μόσχα, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στο Β. Ιράκ και δήλωσε ότι ‘η Τουρκία δικαιολογημένα θεωρεί την ίδρυση κουρδικού κράτους σαν αιτία πολέμου’.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube