Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Οκτωβρίου 2008

Δεκαπέντε νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε επίθεση του ΡΚΚ σε στρατιωτικό φυλάκιο

Δεκαπέντε νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε επίθεση του ΡΚΚ σε στρατιωτικό φυλάκιο


Φωτογραφία του φυλακίου μετά την επίθεση των ανταρτών του ΡΚΚ

Επίθεση μεγάλης κλίμακας πραγματοποίησαν δυνάμεις Κούρδων ανταρτών του PKK εναντίον φυλακίου της στρατοχωροφυλακής στο Aktütün, που βρίσκεται κοντά στο Σεμντίνλι του νομού Χακιάρι (Hakkari).
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε τις βραδυνές ώρες της 3ης Οκτωβρίου 2008, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 15 στρατιωτικοί (1 μόνιμος υπαξιωματικός, 6 επαγγελματίες οπλίτες και 8 κληρωτοί στρατιώτες), ενώ είναι αγνοούμενοι 2 επαγγελματίες οπλίτες.
Σύμφωνα με τον διευθυντή εποικοινωνίας του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχο Metin Gürak, η επίθεση έγινε εναντίον του φυλακίου που βρισκόταν στο λόφο Bayraktepe, το οποίο εξασφάλιζε και κάλυπτε την δυτική πλευρά του κυρίως φυλακίου του Aktütün. Εκτός από τα προαναφερθέντα θύματα, σύμφωνα με τον ταξίαρχο, υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, δύο από τους οποίους σοβαρά, ενώ αναφέρονται και 23 ένοπλοι του ΡΚΚ νεκροί.
Πηγές του ΡΚΚ δεν επιβεβαιώνουν τις δικές τους απώλειες.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φυλάκιο έχει δεχτεί άλλες δυο φορές επίθεση ανταρτών, ενώ μετρά συνολικά 43 νεκρούς από τις τρεις επιθέσεις.

Πηγή: ΧΟΥΡΡΙΕΤ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube