Γενικά θέματα 12 Μαΐου 2009

Τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αντικαθιστά η Ουάσινγκτον

Την παραίτηση του διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγό Ντέιβιντ ΜακΚίρναν, ζήτησε την Δευτέρα ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, λιγότερο από έναν χρόνο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρ.Γκέιτς δήλωσε ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής που έχει ως σκοπό να υπάρξουν «φρέσκιες ιδέες, φρέσκια ματιά στο πρόβλημα».

Ο υπουργός Αμυνας τον ΗΠΑ σκοπεύει να διορίσει στη θέση του ΜακΚίρναν τον στρατηγό Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, πρώην διοικητή των ειδικών επιχειρήσεων και σημερινό διευθυντή του Μεικτού Γενικού Επιτελείου.

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο ΜακΚίρναν, ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντα του τον Ιούνιο του 2008, δεν χαίρει πλέον της απαραίτητης εμπιστοσύνης.

Αν και αξιωματούχοι του Πενταγώνου αρνήθηκαν να πουν για ποιο λόγο γίνεται η αντικατάσταση, αυτή η αλλαγή έρχεται την ώρα που ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, ξεκινούν να εφαρμόζουν την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Την Κυριακή, ο στρατηγός Ντείβιντ Πετρέους δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν τις αεροπορικές επιθέσεις τους στο Αφγανιστάν μετά τις διαμαρτυρίες του Αφγανού προέδρου Καρζάι για τους θανάτους αμάχων, αλλά και τις καταγγελίες ότι μετά τους τελευταίους βομβαρδισμούς πολλοί τραυματίες φέρουν «ασυνήθιστα» εγκαύματα, όπως είπαν οι γιατροί, που θυμίζουν βόμβες λευκού φωσφόρου.
Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube