REAL TIME |

Γενικά θέματα 22 Μαΐου 2009

Για πρώτη φορά απογοητευμένος ο Χριστόφιας

Για πρώτη φορά απογοητευμένος ο Χριστόφιας

Απογοητευμένος εμφανίστηκε χθες, για πρώτη φορά από την έναρξη των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος κατηγόρησε την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι «θέτει νέους όρους» και την χαρακτήρισε «αχόρταγη».
Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, συζητήθηκε αποκλειστικά το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

«Πρέπει να πω ότι επιστρέφω απογοητευμένος. Ο κ. Ταλάτ εμμένει στους όρους να περνούν βενζίνη ή καύσιμα, αλλά κάθε φορά θέτει και καινούργιους όρους, οι οποίοι ασφαλώς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί», τόνισε.

Αναφερόμενος στη στάση του Ταλάτ, δήλωσε πως «φαίνεται ότι τινάζει στον αέρα την όλη προσπάθεια, την οποία εμείς, με πολλή εντιμότητα και αγάπη προς τους κατοίκους, κάνουμε εδώ και πολύ καιρό» και πρόσθεσε πως συμπεραίνει ότι ο τουρκικός στρατός δεν θέλει να ανοίξει τον Λιμνίτη.

Απ’ την πλευρά του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επιχείρησε να μεταθέσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά τις ευθύνες για τη μη διάνοιξη ως τώρα του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Ισχυρίστηκε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί να υπάρξει ελεύθερη διακίνηση, και ότι είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που θέτει περιορισμούς.

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν και πάλι την ερχόμενη Πέμπτη.

«Στο ενδιάμεσο θα συναντηθούν οι σύμβουλοί τους για να συζητήσουν διάφορες πτυχές για το κεφάλαιο της οικονομίας», τόνισε.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube