Γενικά θέματα 26 Μαΐου 2009

Διακομματική συνεννόηση για τη μετανάστευση ζητά ο Γ.Καρατζαφέρης

Διακομματική συνεννόηση για τη μετανάστευση ζητά ο Γ.Καρατζαφέρης

.«Έχω την αίσθηση, αλλά και την βεβαιότητα, ότι και οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί θα αντιληφθούν την σοβαρότητα του θέματος, όπως το έχει κατανοήσει και ο ΛΑΟΣ, και την επόμενη των ευρωεκλογών θα καθίσουμε κάτω σοβαρά και υπεύθυνα να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο που τείνει να καταστρέψει ό,τι με προσπάθεια όλοι πετύχαμε τα τελευταία 50 χρόνια.»

Αθήνα: Τη συνεννόηση όλων των κομμάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της μετανάστευσης ζητά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας από μετανάστες.Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισκέφθηκε το ΙΚΑ Πειραιά.«Έχω την αίσθηση, αλλά και την βεβαιότητα, ότι και οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί θα αντιληφθούν την σοβαρότητα του θέματος, όπως το έχει κατανοήσει και ο ΛΑΟΣ, και την επόμενη των ευρωεκλογών θα καθίσουμε κάτω σοβαρά και υπεύθυνα να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το κοινωνικό φαινόμενο που τείνει να καταστρέψει ό,τι με προσπάθεια όλοι πετύχαμε τα τελευταία 50 χρόνια.»
Ο κ.Καρατζαφέρης τόνισε την ανάγκη να διαφυλαχτεί η ειρηνική διαβίωση στις πλατείες, στον τόπο συνάντησης των πολιτών, η οποία «έχει διαταραχτεί τον τελευταίο καιρό από θορυβοποιούς λαθρομετανάστες».
«Δεν σημαίνει ότι όλοι είναι ίδιοι ή ότι όλοι είναι κακοποιοί, όμως μια ενοχλητική μειοψηφία δημιουργεί προβλήματα», υπογράμμισε.
Και πρόσθεσε: «Ακουσα την κυβέρνηση να ζητάει συγγνώμη από τους μουσουλμάνους οι οποίοι έκαψαν το κέντρο της Αθήνας. Το περίεργο και η είδηση θα ήταν το αντίθετο, δηλαδή οι μουσουλμάνοι που έκαψαν την Αθήνα, να ζητούσαν συγγνώμη».
Αναφερόμενος στο θέμα του μουσουλμανικού νεκροταφείου ο κ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι όλοι δικαιούνται έναν χώρο λατρείας.
Και πρόσθεσε: «Ταυτοχρόνως, δικαιούμεθα να ζητήσουμε την άμεση εφαρμογή του Ψηφίσματος του ΟΗΕ με ημερομηνία 24/11/81, το οποίο σαφώς αναφέρει ότι οι χώροι λατρείας επιστρέφουν στον σκοπό για τον οποίο ανηγέρθησαν, δηλαδή η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη – εάν εφαρμοσθεί το Ψήφισμα- θα πρέπει να επανέλθει στην Ορθοδοξία».
Πηγή: news.in.gr

Στον αέρα η δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αττική
Το θέμα της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αττική, που εδώ και μήνες έχει παγώσει, επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τα τελευταία επεισόδια μεταξύ μεταναστών και Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας.
Ειδικοί επιστήμονες τονίζουν στην εφημερίδα «Το Βήμα» ότι είναι αναγκαία η δημιουργία του τεμένους, καθώς έτσι -όπως εκτιμούν- θα τεθεί κάποιος έλεγχος σε ό,τι σήμερα λέγεται στα δεκάδες παράνομα, αυτοσχέδια τεμένη της Αθήνας.Υπέρ της δημιουργίας του τεμένους και του κοιμητηρίου είναι και η Εκκλησία της Ελλάδας. Η υπόθεση, ωστόσο, αν και βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και χρόνια, παραμένει στάσιμη. Σε ό,τι αφορά το τζαμί το 2006 είχε ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο του Yπουργείου Παιδείας (ΥΠΕΠΘ) που προέβλεπε την ανέγερσή του στην περιοχή του Ελαιώνα, σε έκταση 36 στρεμμάτων, όπου σήμερα στεγάζονται οι αποθήκες του Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο, ελλείψει κονδυλίων για τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού, το ζήτημα έχει παγώσει. Παράλληλα, η κατασκευή του μουσουλμανικού νεκροταφείου «κόλλησε» στις επιφυλάξεις που εκφράζει ο Οργανισμός Αθήνας ως προς την καταλληλότητα της έκτασης πόυ έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία της Ελλάδας στο Σχιστό.

Πηγή: news.in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube