REAL TIME |

Γενικά θέματα 27 Μαΐου 2009

Ρωσία: Κατά 10,5% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ τον Απρίλιο

Ρωσία: Κατά 10,5% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ τον Απρίλιο

ΜΟΣΧΑ (AFP) – Η ρωσική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 10,5% τον Απρίλιο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Andrei Klepach, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η μείωση του ΑΕΠ για τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους ήταν 9,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περιοδο του 2008, σημείωσε ο ίδιος.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, το ΑΕΠ υποχώρησε 0,4% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον Μάρτιο, παρουσιάζοντας μικρότερη μείωση σε σχέση με την πτώση κατά 0,8% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο.
Επισήμανε παράλληλα ότι το υπουργείο Οικονομίας διατηρεί τις προβλέψεις του για συνολική συρρίκνωση του ΑΕΠ από 6% έως 8% το 2009, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.
Από τα απογοητευτικά στοιχεία για την ρωσική οικονομία, ξεχωρίζει η μείωση του εμπορικού πλεονάσματος της Ρωσίας κατά το ήμισυ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, στα 7,5 δισ. δολ. από 14,8 δισ. δολ.

© Dow Jones Newswires

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube