REAL TIME |

Γενικά θέματα 28 Μαΐου 2009

Τουρκία: Σφίγγει ο κλοιός για τη λήψη δανείου από το ΔΝΤ

Τουρκία: Σφίγγει ο κλοιός για τη λήψη δανείου από το ΔΝΤ

Μέχρι και το καλοκαίρι μπορεί να αντέξει η Τουρκία χωρίς το δάνειο από το ΔΝΤ, επισημαίνουν οι αναλυτές της Moody’s που σε σχετική έκθεσή τους σημειώνουν ότι θα πρέπει να το «έχει στην κατοχή» της αμέσως μετά, με δεδομένο το υψηλό έλλειμμά της.
Μέχρι σήμερα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τουρκικής κυβέρνησης και ΔΝΤ δεν έχουν καρποφορήσει, με τη χώρα να επιθυμεί να λάβειδάνειο ύψους 45 δισ. δολαρίων. Βασική αιτία της καθυστέρησης η άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε λήψη μέτρων τα οποία δεν θα είναι ιδιαίτερα «ευχάριστα» στους καταναλωτές.
«Βάσει των ερευνών μας η τουρκική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να «τα καταφέρει» χωρίς το δάνειο από το ΔΝΤ για περιορισμένο διάστημα, για παράδειγμα εντός των μηνών του καλοκαιριού», υποστήριξε ο κ. Kristin Lindow, κορυφαίο στέλεχος της Moody’s. Πάντως ξεκαθαρίζει ότι είτε η χώρα λάβει το δάνειο του ΔΝΤ είτε όχι η αξιολόγηση «Ba3», δεν κινδυνεύει να «χαθεί».
Αnalitis.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube