REAL TIME |

Γενικά θέματα 30 Μαΐου 2009

Οι έχοντες τη λεγόμενη τ/κ ιθαγένεια, μπορούν να αποκτήσουν και την τουρκική

Σύμφωνα με νέο νόμο που ψήφισε η τουρκική Εθνοσυνέλευση και αφορά την απόκτηση τουρκικής ιθαγένειας, οι έχοντες τη λεγόμενη τ/κ ιθαγένεια, μπορούν να αποκτήσουν και την τουρκική υποβάλλοντας σχετική γραπτή αίτηση.
Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», ο νέος νόμος μπορεί να έχει επιπτώσεις, καθότι σύμφωνα με το νέο νόμο στην Τουρκία, η σύναψη γάμου με πολίτη της χώρας δεν είναι λόγος απόκτησης της τουρκικής ιθαγένειας.
Η εφημερίδα «Μπακις» στεγάζει την σχετική είδηση υπό τον τίτλο «Του λοιπού όποιος θέλει μπορεί να παίρνει την τουρκική υπηκοότητα».
Η εφημερίδα «Βολκάν» στεγάζει την είδηση υπό τον τίτλο: «Ευκολότερη η απόκτηση τουρκικής ιθαγένειας» ενώ η «Βατάν» ανaφέρεται στο θέμα και τιτλοφορεί το δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Δικαίωμα απόκτησης της τουρκικής υπηκοότητας».

iKypros30/05/2009

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube