Γενικά θέματα 31 Μαΐου 2009

Πολωνία-ΕΕ-Βρετανία-Τσεχία: νέα ομάδα αντιφεντεραλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα από τη Βαρσοβία τη δημιουργία στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιας ομάδας αντιφεντεραλιστών, με το συντηρητικό κόμμα της Πολωνίας “Νόμος και Δικαιοσύνη” (PiS) και το τσεχικό φιλελεύθερο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (ODS).

“Για πρώτη φορά από τη διεύρυνση, μια ισχυρή κεντροδεξιά ομάδα θα εμφανιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα αποτελέσει μια εναλλακτική στις ιδέες των φεντεραλιστών”, δήλωσε ο Κάμερον, ο οποίος μετέβη στην πολωνική πρωτρεύουσα για το εκλογικό συνέδριο του PiS ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.
“θέλουμε να απέχουμε από μια ΕΕ της γραφειοκρατίας, κλεισμένης στον εαυτό της, που σπαταλά τους πόρους της. Θέλουμε να περάσουμε σε μια ΕΕ που θα αναζητήσει μια οικονομική ανάκαμψη”, δήλωσε ο Κάμερον, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο PAP.
“Σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί επιθυμούν μια Ευρωπαϊκή Ένωση εθνικών κρατών κι όχι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης”, σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο αρχηγός του τσεχικού ODS και πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ, ο οποίος ήταν επίσης παρών στο συνέδριο του πολωνικού PiS, δήλωσε ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας “δεν ανταποκρίνεται στις εθνικές και ευρωπαϊκές πραγματικότητες του 21ου αιώνα”, πρόσθεσε το πρακτορείο PAP.
“Θέλω μια Ευρώπη ελεύθερη, ικανή να εξελιχθεί, στην οποία κάθε κράτος θα επιλέγει μόνο του τον βαθμό συμμετοχής του στην κοινή πολιτική της ΕΕ”, δήλωσε ο Τοπολάνεκ.
iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube