Γενικά θέματα 13 Ιουνίου 2009

Νίκη Αχμαντινεζάντ στις προεδρικές εκλογές

Νίκη του Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ στις προεδρικές εκλογές του Ιράν, δείχνουν τα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο.Η επιτροπή ανέφερε πως ο Αχμαντινετζάντ έλαβε 18,8 εκατ. ψήφους από τις συνολικά 28,9εκατ. που καταμετρήθηκαν, έναντι 9,3 εκατ. που πήρε ο βασικός του αντίπαλος, ο πρώην πρωθυπουργός Μουσαβί.

Με δεδομένες τις επίσημες εκτιμήσεις για 80% συμμετοχή επί του συνόλου των 46,2 εκατ. πολιτών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην διαδικασία, είναι αδύνατον ο Μουσαβί να κλείσει το χάσμα ακόμα και εάν κέρδιζε όλες τις ψήφους που απομένουν να καταμετρηθούν.

Πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και υποστηρικτές του μετριοπαθούς προεδρικού υποψηφίου Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί στην πλατεία Φατιμί της Τεχεράνης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στους δρόμους μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA υποστηρικτές του Αχμαντινετζάντ είχαν βγει στους δρόμους και πανηγύριζαν.
NOOZ.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube