Γενικά θέματα 14 Ιουνίου 2009

Αγνοείται κορυφαίος Ινδός πυρηνικός επιστήμονας

Κορυφαίος Ινδός πυρηνικός επιστήμονας που έχει πρόσβαση στις πλέον ευαίσθητες πληροφορίες ατομικής τεχνολογίας αγνοείται εδώ και μία εβδομάδα.Ο 47χρονος Λοκανάθαν Μαχαλινγκάμ που εργάζεται στον πυρηνικό σταθμό Κάϊγκα στην Καρνατάκα (κοντά στη μεγάλη ναυτική βάση Project Seabird), βγήκε για τον καθιερωμένο του πρωϊνό περίπατο την προηγούμενη Δευτέρα και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Οι ινδικές αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη αν η εξαφάνιση του Μαχαλινγκάμ αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια και οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούν περίπτωση απαγωγής ή άλλα ενδεχόμενα, όπως αυτοκτονία ή επίθεση από άγριο ζώο.

Ο πραγματικός φόβος των αρχών είναι η τρομοκρατία καθώς ο επιστήμονας μπορεί να πιεστεί και να δώσει πληροφορίες για σαμποτάζ στις ατομικές εγκαταστάσεις του Κάϊγκα.

Πριν από πέντε χρόνια μια ένοπλη συμμορία είχε προσπαθήσει να απαγάγει έναν άλλο Ινδό πυρηνικό επιστήμονα στην ίδια περιοχή ο οποίος όμως κατόρθωσε να διαφύγει.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube