REAL TIME |

Γενικά θέματα 22 Ιουνίου 2009

«Δώρο» από το Kογκρέσο, για τα εγκαίνια του Μουσείου

Τροπολογία, με την οποία ζητούν από τη Βρετανία την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, κατέθεσαν στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο δημοκρατικός βουλευτής Ντόναλντ Πέιν και ο ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης.

Οι Αμερικανοί βουλευτές υπογραμμίζουν ότι τα Μάρμαρα αποτελούν ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο τους Έλληνες αλλά όλο τον κόσμο. Σημειώνουν ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του μνημείου και μπορούν να γίνουν αντικείμενο θαυμασμού, μόνο όταν βρίσκονται πλησίον εκείνου.

Η επιστροφή των Μαρμάρων θα αποτελούσε μια έμπρακτη ένδειξη σεβασμού των Βρετανών στην κλασική τέχνη, προσθέτουν και επιχειρηματολογούν πως δεν θα αποτελούσε νομικό προηγούμενο για τις διεκδικήσεις και άλλων χωρών.

Κάνοντας αναφορά στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τονίζουν ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να προφυλάξει πολύ καλύτερα τα Μάρμαρα από ό,τι το βρετανικό Μουσείο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube