Γενικά θέματα 23 Ιουνίου 2009

Νέες απελάσεις λαθρομεταναστών

Νέες απελάσεις λαθρομεταναστών


23 Ιουνίου 2009, 19:45

Είκοσι πέντε Αφγανοί λαθρομετανάστες απελάθηκαν από την Ελλάδα με ειδική πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόκειται για τη δεύτερη ομαδική απέλαση λαθρομεταναστών μέσα σε λίγες ημέρες, αφού στις 10 Ιουνίου είχαν απελαθεί 55 Πακιστανοί.

Οι απελάσεις γίνονται με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι απελαθέντες συνοδεύονται από ισχυρή δύναμη αστυνομικών. Για όσους απελαύνονται έχουν χορηγηθεί ταξιδιωτικά έγγραφα από τις αρχές των χωρών καταγωγής τους ύστερα από έκκληση των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Στις 12 αύριο το μεσημέρι, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών στη λεωφόρο Κατεχάκη σύσκεψη υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα δημόσιας τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων με κύριο θέμα τους λαθρομετανάστες, αλλά και ζητήματα που αφορούν γενικότερα τη δημόσια τάξη. Η σύσκεψη είχε αναβληθεί την περασμένη Τετάρτη, λόγω της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα από τη Σέχτα Επαναστατών στα Άνω Πατήσια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube