Γενικά θέματα 25 Ιουνίου 2009

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή

Έκκληση προς τον πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή


γράφει ο Ελευθέριος Β.
Επειδή ο κος Καραμανλής χρησιμοποίησε στην πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές φωτογραφίες του με τον κύριο Πούτιν ας κάνει τον κόπο ο κύριος πρωθυπουργός εκτός από τις κοινωνικές συναντήσεις και συναναστροφές με τον ρώσο ομόλογό του να διδαχθεί λίγο και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα διεθνή προβλήματα ασφαλείας που δημιουργούνται στην περιφέρεια της χώρας του της Ρωσίας. (Ή που της δημιουργούν άλλοι. Λίγη σημασία έχει σε τελική ανάλυση).
Όπως έχει δείξει σε όλες τις περιπτώσεις η πρόσφατη ιστορία κύριε πρωθυπουργέ όταν αντιμετωπίζεις προκλήσεις τις αντιμετωπίζεις άμεσα και με όλα τα μέσα που διαθέτεις. Με μια λέξη είσαι ΑΤΕΓΚΤΟΣ… Αλλιώς έχεις το τέλος του Μιλόσεβιτς… Αν ο μακαρίτης Μιλόσεβιτς ζούσε κε πρωθυπουργέ αυτό θα σας έλεγε γιατί έκανε το λάθος να προσφύγει σε ατέλειωτες συζητήσεις επί συζητήσεων φτάνοντας στο τέλος της ζωής του υπό τις συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε.
Η Ρωσία στην Γεωργία είδατε πως αντέδρασε. Άμεσα και με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Συγκρίνετε τα αποτελέσματα των δύο αυτών περιπτώσεων και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Η αιτία πίσω απ’ όλα αυτά τα γεγονότα είναι η ίδια. Τα μέσα δεν είναι απαραίτητο πάντα να είναι στρατιωτικά. Και μόνο η διπλωματία στην δική μας περίπτωση αρκεί. Αλλά όταν σηκώνουμε το ανάστημα στο Βουκουρέστι σκεφτόμαστε και την συνέχεια που δεν μπορεί να είναι άλλη από την σκλήρυνση της στάσης μας την στιγμή μάλιστα που δεχόμαστε προκλήσεις επί προκλήσεων.
Διδαχτείτε κάτι από την σύγχρονη ιστορία κύριε πρωθυπουργέ πριν πληρώσουμε όλοι μαζί το τίμημα της αναποφασιστικότητάς σας και πλέον όχι μόνο στο λεγόμενο «Μακεδονικό». Την «ευγενή» στάση σας κε πρωθυπουργέ πολλοί την εκλαμβάνουν και ως αδυναμία. Διαψεύστε τους με τις πράξεις σας κύριε πρωθυπουργέ.-

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube