Γενικά θέματα 27 Ιουλίου 2009

Ξεψύχησε ο μετανάστης που ξυλοκοπήθηκε από λιμενικούς

Ξεψύχησε ο μετανάστης που ξυλοκοπήθηκε από λιμενικούς

Επί 114 ημέρες έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 29χρονος Κούρδος μετανάστης Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κατάσταση «φυτού», μετά από ξυλοδαρμό του από λιμενικούς στην αποβάθρα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στις 3 Απριλίου… Δεν άντεξε, όμως, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.Για τις συνθήκες του τραυματισμού που, που απέβη μοιραίος, είχε διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης. Ωστόσο, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά και ενώ πλέον υπάρχει θάνατος, το πόρισμα δεν έχει εκδοθεί ακόμη!
του Μανώλη Βάϊα
Επί 114 ημέρες έδινε σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 29χρονος Κούρδος μετανάστης Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κατάσταση «φυτού», μετά από ξυλοδαρμό του από λιμενικούς στην αποβάθρα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, στις 3 Απριλίου… Δεν άντεξε, όμως, και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος μετανάστης ήταν ένας από τους δεκάδες που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του λιμανιού, με σκοπός να επιβιβαστούν λαθραία σε κάποιο πλοίο και να διαφύγουν στην Ιταλία αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα. Οι άνδρες του Λιμενικού τους είχαν ζητήσει να απομακρυνθούν από την από βάθρα, αλλά εκείνοι επέστρεψαν.

Ακολούθησε τότε συμπλοκή και, σύμφωνα με τις καταγγελίες συγγενών του, ο 29χρονος Κούρδος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερις λιμενικούς, οι οποίοι άρχισαν να του χτυπούν το κεφάλι στο τσιμέντο, ώσπου έμεινε αναίσθητος… Μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο Φιλιατών, στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και από εκεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μια και είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι λιμενοφύλακες είχαν υποστηρίξει τότε ότι ο μετανάστης έπασχε από επιληψία, έπαθε κρίση και έπεσε μόνος του στα έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι του στο τσιμέντο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί!

Για τις συνθήκες του τραυματισμού που, που απέβη μοιραίος, είχε διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης. Ωστόσο, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά και ενώ πλέον υπάρχει θάνατος, το πόρισμα δεν έχει εκδοθεί ακόμη!

Από Τουρκία με τα πόδια
Ο 29χρονος Κούρδος από το Ιράκ βρέθηκε στη χώρα μας αφού διέσχισε τα ελληνοτουρκικά σύνορα με τα πόδια και προορισμός του ήταν η Σουηδία, όπου ζουν και άλλοι συγγενείς του.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube