Γενικά θέματα 2 Αυγούστου 2009

Εμβαθύνουν το λιμάνι στα Κόκκινα

Νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων έρχεται να ανατρέψει το καλό κλίμα που δημιούργησε η απόφαση για διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη.Ο κατοχικός στρατός προχώρησε σε εργασίες εκβάθυνσης του μικρού λιμανιού στο θύλακα των Κοκκίνων, προετοιμάζοντας το έδαφος για τα καθιερωμένα πανηγύρια στις 8 Αυγούστου για τις μάχες της Τηλλυρίας.

Η τηλεόραση του ΡΙΚ κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τα συνεργεία του κατοχικού στρατού που εργάζονταν χθες στην περιοχή.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, με την εκβάθυνση είναι δυνατό να ελλιμενίζονται στο μικρό λιμάνι του θήλακα μεγαλύτερα σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
iKypros
02/08/2009

Νέος τουρκικός ναύσταθμος στην Κύπρο;
02-08-2009 15:22:12
Ο τουρκικός στρατός άρχισε εργασίες εκβάθυνσης του μικρού λιμανιού στον τουρκικό θύλακα των Κοκκίνων, προφανώς ενόψει των εκδηλώσεων στις 8 Αυγούστου για τον βομβαρδισμό το 1964 της περιοχής Τηλλυρίας, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
Ο τουρκικός στρατός άρχισε εργασίες εκβάθυνσης του μικρού λιμανιού στον τουρκικό θύλακα των Κοκκίνων, προφανώς ενόψει των εκδηλώσεων στις 8 Αυγούστου για τον βομβαρδισμό το 1964 της περιοχής Τηλλυρίας, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΑΠΕ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΡΙΚ, που κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τις εργασίες, ειδικός εκσκαφέας ανασύρει άμμο από το βυθό του λιμανιού, που μεταφέρεται στα ανοικτά της θάλασσας με ειδικό φορτηγό πλοίο του τουρκικού Ναυτικού.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι οι εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού του θύλακα των Κοκκίνων θα πρέπει να καταγγελθούν αμέσως στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ότι η επιχείρηση αυτή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στόχο
έχει να μετατρέψει το θύλακα σε ναύσταθμο.
Ύστερα από αυτή τη νέα προκλητική ενέργεια, πρόσθεσε ο κ. Ομήρου, είναι αδιανόητο να δοθεί ηλεκτρικό ρεύμα στα Κόκκινα και να επιτραπεί η διέλευση Τουρκοκυπρίων μέσω Πύργου Τηλλυρίας, αν προηγουμένως δεν ανοίξει το οδόφραγμα του Λιμνίτη.
Ο νέος ναύσταθμος θα χρησιμοποιηθεί για τον ελλιμενισμό μεγαλύτερων πλοίων του τουρκικού Ναυτικού, που σήμερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν.
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube