REAL TIME |

Γενικά θέματα 3 Αυγούστου 2009

Ισραήλ: Προ της παραίτησης ο Λίμπερμαν

Ισραήλ: Προ της παραίτησης ο Λίμπερμαν


«Είναι η απόφαση του νομικού συμβούλου της κυβέρνησης που θα μετρήσει. Εάν κρίνει ότι πρέπει να μου απαγγελθεί κατηγορία, αφού με ακούσει, θα παραιτηθώ και μέσα στους τέσσερις με πέντε μήνες που θα ακολουθήσουν, θα παραιτηθώ και από τη θέση του βουλευτή», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του σε περίπτωση που του απαγγελθεί κατηγορία για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εξέφρασε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

«Είναι η απόφαση του νομικού συμβούλου της κυβέρνησης που θα μετρήσει. Εάν κρίνει ότι πρέπει να μου απαγγελθεί κατηγορία, αφού με ακούσει, θα παραιτηθώ και μέσα στους τέσσερις με πέντε μήνες που θα ακολουθήσουν, θα παραιτηθώ και από τη θέση του βουλευτή», τόνισε ο Λίμπερμαν.

Χθες, η ισραηλινή αστυνομία πρότεινε να απαγγελθούν στο Λίμπερμαν κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες στο γενικό εισαγγελέα του κράτους Μεναχέμ Μαζούζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει κληθεί επανειλημμένα να καταθέσει στην υπηρεσία οικονομικών εγκλημάτων της αστυνομίας που τον υποψιάζεται για διαφθορά, απάτες, ξέπλυμα χρήματος, υπέρβαση καθήκοντος και παρακώλυση ερευνών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Nαυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube