REAL TIME |

Γενικά θέματα 16 Αυγούστου 2009

Ιπτάμενος κοριός χρηματοδοτείται από το αμερικανικό πεντάγωνο

Αμερικανική εταιρία με έδρα στην Καλιφόρνια , εξελίσσει με την στήριξη του πενταγώνου μικροσκοπικό ιπτάμενο κοριό , οι κινήσεις του οποίου ελέγχονται με τηλεχειριστήριο. Το αμερικανικό πεντάγωνο χρηματοδοτεί μάλιστα την τελειοποίηση του μηχανικού φτερωτού πράκτορα που μπορεί να απογειώνεται κάθετα και να αλλάζει κατευθύνσεις , με το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι έρευνες για την κατασκευή του μικροσκοπικού κοριού , ο οποίος διαθέτει και κάμερα , ξεκίνησαν από το 2007, ενώ στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, είναι το μήκος του μηχανήματος να μην ξεπερνά τα 7 εκατοστά και το βάρος του τα 10 γραμμάρια.

Ο ιπτάμενος κοριός θα χρησιμοποιείται κυρίως σε αποστολές σε εσωτερικούς χώρους, ενώ μελετάται και η δυνατότητα ενσωμάτωσης συστήματος εκτόξευσης δηλητηριωδών μικροσκοπικών βελών ή εκρηκτικών . Πάντως για την ώρα η συσκευή μπορεί να αιωρείται για λιγότερο από μισό λεπτό , κάτι το οποίο η κατασκευαστική εταιρία προσπαθεί να τελειοποιήσει πριν ο ιπτάμενος πράκτορας αναλάβει πραγματικές αποστολές.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube