REAL TIME |

Γενικά θέματα 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ταλάτ: “Πιθανή η μόνιμη διχοτόμηση”

Ταλάτ: “Πιθανή η μόνιμη διχοτόμηση”

Ισχυρότερη προβάλλει την πιθανότητα μόνιμης διχοτόμησης ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τονίζοντας ότι αποτελεί μια πραγματικότητα

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης συναντάται τη Δευτέρα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στόχος του τούρκου υπουργού είναι να δώσει στον τουρκοκύπριο ηγέτη τις κατευθυντήριες γραμμές για τη στάση που θα τηρήσει στο νέο γύρο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο οποίος αρχίζει την Πέμπτη.

Ο κ. Νταβούτογλου προειδοποίησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μην κάμει οποιοδήποτε λάθος, όπως δήλωσε, στην έκθεσή του για το Κυπριακό, κατά την αξιολόγηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει, κατά την έκφρασή του, τη Μόρφου και την Καρπασία, αν το θελήσουν οι Ελληνοκύπριοι.Ο Ταλάτ αναφέρει, ωστόσο, ότι δεν υπήρξε συζήτηση ακόμη στα θέματα αυτά και δεν θέλει να μιλήσει μέσω του Τύπου.

Στα κατεχόμενα της Κύπρου ο τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου
Ο Τούρκος υπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στον οποίο θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη στάση που θα τηρήσει στο νέο γύρο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο οποίος αρχίζει μεθαύριο.Ο κ. Νταβούτογλου προειδοποίησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μην κάμει οποιοδήποτε λάθος, όπως δήλωσε, στην έκθεσή του για το Κυπριακό, κατά την αξιολόγηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Νooz.gr,EΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube