Γενικά θέματα 3 Σεπτεμβρίου 2009

Σκοτώθηκε Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης

Τον θάνατο βρήκε Ελληνοαμερικανός πεζοναύτης στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για τον 21χρονο Νικόλαο Ξιάρχο, από την πόλη Γιάρμουθ , ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Ιουλίου στην προσπάθειά του να βοηθήσει άλλο ομογενή πεζοναύτη.Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του είχαν συναντηθεί το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με την οικογένεια του Νικόλαου Ξιάρχου σε στρατιωτική βάση της Πολιτείας Μασαχουσέτη, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του προεδρικού ζεύγους.

Ο πατέρας του άτυχου πεζοναύτη, Ευστράτιος Ξιάρχος, ο οποίος είναι αξιωματικός της Αστυνομίας, μιλώντας για το θάνατο του παιδιού του στην ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» ανέφερε: «Ήταν κι άλλος ένας Έλληνας στο τμήμα του Νίκου, ο οποίος κόλλησε στην άμμο μέσα στη μέση της ερήμου στο Αφγανιστάν και καλούσε σε βοήθεια. Ο Νίκος προθυμοποιήθηκε να πάει να τον βοηθήσει. Πήρε μερικές σιδερένιες αλυσίδες, τέσσερα φορτηγά γεμάτα με πεζοναύτες και ξεκίνησε να σώσει τον φίλο του, αλλά δυστυχώς καθ’ οδόν πάτησε πάνω σε μία νάρκη και σκοτώθηκε».

Ο Νικόλαος Ξιάρχος θα επέστρεφε τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ και θα αποστρατευόταν τον ερχόμενο Ιούνιο. «Είμαστε οικογένεια στρατιωτών και μαχητών όπως οι Σπαρτιάτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του, τονίζοντας ότι «ο Νίκος ήταν γενναίος, μεγάλος πατριώτης, πολύ υπερήφανος που ήταν Ελληνοαμερικανός, ένα λεβεντόπαιδο, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν ένα πολύ ευγενικό παιδί που ενδιαφερόταν για τα παιδιά, για τους ανθρώπους, για όλους τους αθώους και κατατρεγμένους, ήταν ένα εξαιρετικό παλικάρι. Όταν ήταν ακόμα δώδεκα χρονών μας είπε ότι ήθελε να γίνει πεζοναύτης και να προσφέρει στην χώρα. Είχε επηρεαστεί από το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Όταν είδε αυτό που έγινε, ήθελε πάρα πολύ να αγωνιστεί και να υπερασπιστεί την Αμερική».
athina984

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube